Egy isteni ázsiai ihletésű kaja, már nagyon sokszor elkészítettem, főleg diéta alatt…
Rizslapba tekert tofu, tetszőleges zöldségekkel és nori lappal, hogy egy kis algát is vigyünk be ha már úgyis olyan keveset tesszük. :D Ami még külön jó hír, hogy mindezt még jó ropogósra is pirítjuk. ;) Serpenyőben is szép eredményeket lehet elérni, de én mostanában rákattantam az airfryerre, ahol elég komolykára sikeredett ez a folyamat.
Hozzávalók 4-5 dbhoz:
Rizslap | 10
Nori lap | 1db
Tofu | 150g
Sárgarépa | 1 nagyobb
Káposzta | 70g
Fokhagyma | 2 gerezd
Só és bors | ízlés szerint
A tofut serpenyőben készre sütjük. Én alapból pácoltat használok a recepthez, de ha nem kaptok hasonlót, akkor a natúrt egy éjszakára szójaszószban, fűszerezve hagyjuk pihenni a hűtőben.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd előkészítjük a pirításhoz.
Egy közepes serpenyőben olajat hevítünk majd, ha elértük a kifejezetten forró állapotot beledobáljuk a zöldségeket.
Ha egyes részeken aranybarna kérget kapnak már vehetjük is le. Félre rakjuk.
A rizslapokat kevés vízbe áztatjuk, majd ha megpuhult és hajtogatható, megpakoljuk zöldséggel, egy szelet tofuval és algalappal. Felhajtogatjuk és ezt a folyamatot ismételgetjük, míg van alapanyagunk. Ha kész kissé megkenjük olajjal és bedobjuk airfryerbe 200C hőfokon kb 20 percre. Vagy serpenyőben szezámmaggal lepirítjuk.
Készítünk hozzá egy szójaszószos édes-savanyú dipet és mehet is az evés.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése