Mexikói jellegű, Rizs-Tofu

 

Ma úgy adódott, hogy kevés időm volt főzni (oké, sokszor adódik így...). Ezzel együtt is minőségi cuccra vágytam. Nálam a várakozás a jó időre az extrém színes, friss, játékos ételekről szól, úgyhogy már rég feltankoltam mexikói jellegű hozzávalókkal. A szituáció adott: jöjjön egy lehengerlő mexikói jellegű egytálétel!


Hozzávalók :

Basmati rizs | 1 bögre

Avokádó | 1

Tofu, kockázva | 200g

Lilahagyma, szeletelve | 1

Koktélparadicsom | 6-7db

Friss koriander, aprítva | 1 nagy csokor

Lime | 1/2

Friss chili, szeletelve | 1

Tofu Pác: 

Só és Bors | ízlés szerint

Chipotle paszta | 1 tk

Szója szósz | 1 tk

Füstölt paprika | 1 tk

Oregánó | 1 tk

Őrölt Kömény | 1 tk


A tofut alaposan bepácoljuk a fent fűszerekbe előző este, de ha nincs ennyi idő, akkor minimum 1 óra legyen meg.

A rizst kifőzzük sós vízben, majd a tofut airfryerben alaposan megpirítjuk.

Közben előkészítjük a zöldségek.

Szeleteljük, aprítjuk, majd egy nagyobb tálban összeborítjuk és alaposan átforgatjuk. Mehetnek rá a fűszerek, némi olívaolaj és a lime. Ha kész a rizs és a tofu, ezeket is hozzákeverjük a tálban lévő zöldség/gyümölcs mixhez. A végén hozzáadjuk a határozott mennyiségű koriandert és utoljára összeforgatjuk.

Mehet is tálalás.

Ha merészebbek vagytok kockázzatok bele ananászt is. 😜

Megjegyzések