Ma úgy adódott, hogy kevés időm volt főzni (oké, sokszor adódik így...). Ezzel együtt is minőségi cuccra vágytam. Nálam a várakozás a jó időre az extrém színes, friss, játékos ételekről szól, úgyhogy már rég feltankoltam mexikói jellegű hozzávalókkal. A szituáció adott: jöjjön egy lehengerlő mexikói jellegű egytálétel!
Hozzávalók :
Basmati rizs | 1 bögre
Avokádó | 1
Tofu, kockázva | 200g
Lilahagyma, szeletelve | 1
Koktélparadicsom | 6-7db
Friss koriander, aprítva | 1 nagy csokor
Lime | 1/2
Friss chili, szeletelve | 1
Tofu Pác:
Só és Bors | ízlés szerint
Chipotle paszta | 1 tk
Szója szósz | 1 tk
Füstölt paprika | 1 tk
Oregánó | 1 tk
Őrölt Kömény | 1 tk
A tofut alaposan bepácoljuk a fent fűszerekbe előző este, de ha nincs ennyi idő, akkor minimum 1 óra legyen meg.
A rizst kifőzzük sós vízben, majd a tofut airfryerben alaposan megpirítjuk.
Közben előkészítjük a zöldségek.
Szeleteljük, aprítjuk, majd egy nagyobb tálban összeborítjuk és alaposan átforgatjuk. Mehetnek rá a fűszerek, némi olívaolaj és a lime. Ha kész a rizs és a tofu, ezeket is hozzákeverjük a tálban lévő zöldség/gyümölcs mixhez. A végén hozzáadjuk a határozott mennyiségű koriandert és utoljára összeforgatjuk.
Mehet is tálalás.
Ha merészebbek vagytok kockázzatok bele ananászt is. 😜
Megjegyzések
Megjegyzés küldése