Nem bírtam tovább, megtörtem! De mivel palacsintáról volt szó, könnyen ment...
Egy nagyon menő közösségi oldalas desszert, a mákosguba palacsinta hozta meg a kedvemet, hogy nekifutásból elkészítsem. Szerintem nincs mit mondani erről, rettentő jó cucc és ha szeretnénk feldobni a hétköznapi palacsintát akkor a lehető legjobb választás. A mák miatt egyébként rettentő könnyed lesz az egész, amit nagyon remekül egészít ki a meggylekvár és a fehércsokis öntet.
Tölteléknek természetesen lágy vaníliapuding dukál.
Hozzávalók:
Palacsintatészta 10db-hoz + 4-5 ek darált mák
Termelői tej | 500ml
Minőségi vaníliapuding | 1 zacskó
Nádcukor | 2-3 ek
Só | 1 csipet
Fehércsoki | Fél tábla
Vaj | 1 tk
Habtejszín | 1 ek
Meggylekvár
A palacsinta tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd hozzákeverjük a mákot. Hagyjuk pihenni 30 percet.
Közben elkészítjük a pudingot a csomagolás utasításai szerint.
A palacsintákat a szokott módon, kissé olajozott, forró serpenyőben kisütögetjük, majd egymásra pakoljuk. A pudingot kihűtjük legalább langyosra, sűrű kevergetéssel. Ha minden kész, a palikat kikenjük pudinggal, majd feltekergetjük.
Készítünk egy fehér csoki szószt, amihez fehér csokit olvasztunk gőz felett, majd hozzáadunk 1 ek tejszínt és 1tk vajat. A tálalt palacsintát megöntözzük vele és tovább fokozzuk az izgalmakat pár meggylekvár bombával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése