MÁkos Guba Palik


Nem bírtam tovább, megtörtem! De mivel palacsintáról volt szó, könnyen ment...

Egy nagyon menő közösségi oldalas desszert, a mákosguba palacsinta hozta meg a kedvemet, hogy nekifutásból elkészítsem. Szerintem nincs mit mondani erről, rettentő jó cucc és ha szeretnénk feldobni a hétköznapi palacsintát akkor a lehető legjobb választás. A mák miatt egyébként rettentő könnyed lesz az egész, amit nagyon remekül egészít ki a meggylekvár és a fehércsokis öntet.

Tölteléknek természetesen lágy vaníliapuding dukál. 


Hozzávalók:

Palacsintatészta 10db-hoz + 4-5 ek  darált mák


Termelői tej | 500ml

Minőségi vaníliapuding | 1 zacskó

Nádcukor | 2-3 ek

Só | 1 csipet

Fehércsoki | Fél tábla

Vaj | 1 tk

Habtejszín | 1 ek

Meggylekvár


A palacsinta tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd hozzákeverjük a mákot.  Hagyjuk pihenni 30 percet.

 Közben elkészítjük a pudingot a csomagolás utasításai szerint. 

A palacsintákat a szokott módon, kissé olajozott, forró serpenyőben kisütögetjük, majd egymásra pakoljuk. A pudingot kihűtjük legalább langyosra, sűrű kevergetéssel. Ha minden kész, a palikat kikenjük pudinggal, majd feltekergetjük. 

Készítünk egy fehér csoki szószt, amihez fehér csokit olvasztunk gőz felett, majd hozzáadunk 1 ek tejszínt és 1tk vajat.  A tálalt palacsintát megöntözzük vele és tovább fokozzuk az izgalmakat pár meggylekvár bombával.  

Megjegyzések