Éppen kertészkedtem - a napon rendesen szétvitt már a meleg -, amikor
eszembe jutott, hogy milyen rég csináltam egy jó kis levest. Milyen is
legyen ez a leves? Legyen benne gyümölcs. Meg chili? Szóval akkor legyen
egy chilis kukorica krémleves mangóval, egy csöppnyi Dél-Amerikai
esszenciával átitatva…
Az van, hogy akkorát ment a dolog, hogy ez egy
állandó kelléke lesz a heti menümnek. :D Mondjuk amúgy is rácsúsztam a
mexikói jellegű ételekre, szóval nyugi, jönnek még ilyen dolgok. :P
Hozzávalók:
Kukorica (konzerv) | 2
Érett mangó | 1
Habtejszín | 100ml
Friss koriander | 1 csokor
Só és bors | ízlés szerint
Chilipehely | 1 tk
Lime | 1
Vöröshagyma | 1 kisebb
Fokhagyma | 2 gerezd
Előkészítjük
az alapanyagokat, a hagymákat tisztítjuk, aprítjuk. A mangót hámozzuk,
majd kockázzuk. Hagyjunk meg 2-3 szeletet díszítés gyanánt.
Egy közepes serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat. 5-6 perc alatt közepes lángon szépen lepirítjuk.
Mehet
hozzá a kockázott mangó, a kukorica és a chili. Átforgatjuk és 2-3
percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felhúzzuk vízzel. Kb. 10 percet
főzzük, majd hozzáadjuk a tejszín és átmegyünk rajta botmixerrel.
Beforraljuk, és a legvégén, mikor már szinte kész hozzáadjuk a friss
koriandert. Lepirítjuk a meghagyott mangó szeleteket, amiket szépen a
levesre tetejére helyezünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése