Chilis-Mangós Kukorica Krémleves, Koriander

 

Éppen kertészkedtem - a napon rendesen szétvitt már a meleg -, amikor eszembe jutott, hogy milyen rég csináltam egy jó kis levest. Milyen is legyen ez a leves? Legyen benne gyümölcs. Meg chili? Szóval akkor legyen egy chilis kukorica krémleves mangóval, egy csöppnyi Dél-Amerikai esszenciával átitatva…
Az van, hogy akkorát ment a dolog, hogy ez egy állandó kelléke lesz a heti menümnek. :D Mondjuk amúgy is rácsúsztam a mexikói jellegű ételekre, szóval nyugi, jönnek még ilyen dolgok. :P


Hozzávalók:

Kukorica (konzerv) | 2
Érett mangó | 1
Habtejszín | 100ml
Friss koriander | 1 csokor
Só és bors | ízlés szerint
Chilipehely | 1 tk
Lime | 1
Vöröshagyma | 1 kisebb
Fokhagyma | 2 gerezd


Előkészítjük az alapanyagokat, a hagymákat tisztítjuk, aprítjuk. A mangót hámozzuk, majd kockázzuk. Hagyjunk meg 2-3 szeletet díszítés gyanánt.
Egy közepes serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat. 5-6 perc alatt közepes lángon szépen lepirítjuk.
Mehet hozzá a kockázott mangó, a kukorica és a chili. Átforgatjuk és 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felhúzzuk vízzel. Kb. 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a tejszín és átmegyünk rajta botmixerrel. Beforraljuk, és a legvégén, mikor már szinte kész hozzáadjuk a friss koriandert. Lepirítjuk a meghagyott mangó szeleteket, amiket szépen a levesre tetejére helyezünk.

Megjegyzések