Taco, Ecetes Hagyma

 

Egy újabb mexikói konyha ihlette étel!

Egy kis tacozgatás mindenki legnagyobb örömére! :D

Láttam egy nagyon jó tofus ötletet, ami a a jól ismert tépet húsos kaják feelingjét hozza. Muszáj voltam egyből kipróbálni. Jelentem: nagyon jó eredményekkel zártunk, konkrétan nem akartam elhinni milyen isteni, amikor megkóstoltam. Aztán már nem is bírtam abbahagyni…. :/



Hozzávalók:


Tofu, reszelve | 250g

Mexikói fűszerkeverék | 1-2 csapott ek

Olívaolaj | 1 ek

Taco lap

Vöröshagyma, szeletelve | 1 közepes

Passata | 1 ek

Chipotle paszta | 1-2 ek

Vörös Cheddar | 70g


Salsa:

Mango | 1

Málna paradicsom | 2 közepes

Lilahagyma | 1 közepes

Friss Koriander | 1 csokor

Lime leve | 1/2



A sütőt 200C hőfokra előmelegítjük, majd a tofukat papírtörlőbe csomagoljuk és nehezék alatt 10 percet hagyjuk állni. Ezek után lefóliázva lefagyasztjuk. Ettől szivacsosabb állagot kap kiengedés után.

Kiengedés után, lereszeljük, majd alaposan befűszerezzük kb. 1 ek olívaolaj kíséretében.

Egy sütőpapírra bevont tepsire terítjük a reszelt tofut, majd 10-15 percig mehet be a sütőben alul-felül sütésre.

Közben elkészíthetjük a salsát, amit én egy késes aprítóval rövidre fogtam.

Ha a tofu aranybarnára pirult, egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Közepes lángon pirítjuk 5 percig, majd hozzáadjuk a passatat és a chipotle pasztát. Mehet hozzá a sült tofu, majd egy kevés kb. 1dl alaplé. A ragunkat beforraljuk, majd félretesszük. Innentől sok dolgunk már nincsen, mehet az összeállítás. A taco lapokat lepirítjuk forró serpenyőben, közben reszelünk rá vörös cheddart. Hagyjuk ráolvadni, majd mehet egy adag ragu. Nagyjából szemre lőjük be, hogy mennyi az ideális, különben egészen könnyű túlpakolni a kicsikét.

A végén mehet rá egy kis salsa, pár szelet ecetes hagyma, és friss koriander levél.

Megjegyzések