Egy újabb mexikói konyha ihlette étel!
Egy kis tacozgatás mindenki legnagyobb örömére! :D
Láttam egy nagyon jó tofus ötletet, ami a a jól ismert tépet húsos kaják feelingjét hozza. Muszáj voltam egyből kipróbálni. Jelentem: nagyon jó eredményekkel zártunk, konkrétan nem akartam elhinni milyen isteni, amikor megkóstoltam. Aztán már nem is bírtam abbahagyni…. :/
Hozzávalók:
Tofu, reszelve | 250g
Mexikói fűszerkeverék | 1-2 csapott ek
Olívaolaj | 1 ek
Taco lap
Vöröshagyma, szeletelve | 1 közepes
Passata | 1 ek
Chipotle paszta | 1-2 ek
Vörös Cheddar | 70g
Salsa:
Mango | 1
Málna paradicsom | 2 közepes
Lilahagyma | 1 közepes
Friss Koriander | 1 csokor
Lime leve | 1/2
A sütőt 200C hőfokra előmelegítjük, majd a tofukat papírtörlőbe csomagoljuk és nehezék alatt 10 percet hagyjuk állni. Ezek után lefóliázva lefagyasztjuk. Ettől szivacsosabb állagot kap kiengedés után.
Kiengedés után, lereszeljük, majd alaposan befűszerezzük kb. 1 ek olívaolaj kíséretében.
Egy sütőpapírra bevont tepsire terítjük a reszelt tofut, majd 10-15 percig mehet be a sütőben alul-felül sütésre.
Közben elkészíthetjük a salsát, amit én egy késes aprítóval rövidre fogtam.
Ha a tofu aranybarnára pirult, egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Közepes lángon pirítjuk 5 percig, majd hozzáadjuk a passatat és a chipotle pasztát. Mehet hozzá a sült tofu, majd egy kevés kb. 1dl alaplé. A ragunkat beforraljuk, majd félretesszük. Innentől sok dolgunk már nincsen, mehet az összeállítás. A taco lapokat lepirítjuk forró serpenyőben, közben reszelünk rá vörös cheddart. Hagyjuk ráolvadni, majd mehet egy adag ragu. Nagyjából szemre lőjük be, hogy mennyi az ideális, különben egészen könnyű túlpakolni a kicsikét.
A végén mehet rá egy kis salsa, pár szelet ecetes hagyma, és friss koriander levél.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése