Egy falat India! Gondoltam én, majd közepes lendülettel fel is kerekedtem bevásárolni. Kb. 3 dolog kellett a kajához, mert a nagyja már volt otthon… de ez a 3 dolog is annyiba került, mint régebben egy kisebb bevásárlás. :D

Szóval sírva elhagytam a boltot, majd belobbantottam a tűzhelyet, ahol némi vigaszra leltem, az indiai ízvilágok és eszenciák hatására.


Hozzávalók 2 fő részére:


Tofu |

Vöröshagyma | 1 közepes

Gyömbér, reszelve | 1 ujjnyi

Fokhagyma, zúzva, aprítva | 3 gerezd

Passata | 1 ek

Jamaicai curry | 1-2 tk

Római kömény | 

Fekete bors |

Só | 

Őrölt füstölt paprika | 

Sárgarépa | 1 nagyobb szál

Kókusz krém | 3 ek

Víz | 300ml

Lime | 1/2


A tofuval kezdünk foglalkozni, ezt már megtehetjük előző este is, mivel tök jó neki, ha a pácban pihen 1 éjszakát.

Szóval papírtörlőbe csomagoljuk, és nehezék alatt 10-15 percet hagyjuk.

Közben elkészítjük a fűszerkeveréket egy mozsárban: Fekete bors, édes kömény, citromfű, koriandermag, lestyán és egy nagy csipet durva só. Alaposan megdolgozzuk. Kb 2 ek olívaolajjal karöltve befűszerezzük a tofut, majd ha van vákuumozónk, levákuumozzuk, ha nincsen egy alaposan zárható zacskóba helyezzük 1 éjszakára. 

Ha megvan, dobjuk a sütőbe 200C hőfokon 15-20 percre. Megfelelő pirulás után eltesszük pihenni.


Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd előkészítjük a hagymát, a gyömbért és a fokhagymákat. Mehetnek a serpenyőbe és közepes lángon 5-6 percig pirítjuk. Mehetnek hozzá a fűszerek, majd egy kevés pirítás után a passata is.

Hozzáadjuk a tofut, majd a kókuszkrémet és alaposan átforgatjuk. Egy kissé forraljuk, majd utóízesítjük ha szükséges.

A legvégén adjuk hozzá a vékonyra szelt paprikát és a friss koriandert.

Megjegyzések