Ezen nagyszerű, de egyszerű ételt a mai napon karfiollal fogom feldobni!
Más kérdés az, hogy van akinek ez nem “feldobás”, úgyhogy kérem a karfiolt nem kedvelő és egyben fogyasztását elítélő embereket, hogy most ne figyeljenek ide.
Ha pedig nem kedveled, de azt gondolod, mèg nem ettél jól elkészítve ez a recept neked lett kitalálva! :P
Mondanám, hogy juhii ez az étel milyen költséghatékony meg ilyenek, de nyilván kb semmi sem az amiben sajt bármilyen formában fellelhető. Én ebbe vörös cheddart használtam azzal elég király, de nyilván lehet mással is kísérletezgetni.
Hozzávalók:
Tészta | 150-200g
Vörös cheddar | 100g
Pizza mozzarella | 50g
Teljes tej | 600ml
Vaj | 30g
Liszt | 30g
A sütőt előmelegítjük 200C hőfokra.
A karfiolokat kissé előfőzzük, majd a tésztát kifőzzük. Használhatunk tipik makaróni tésztát, de én pl orsócskát használtam, mivel ez volt itthon.
Neki is ugorhatunk a sajtszósznak.
Én ezt sokkal folyósabbra készítem mint az átlag, mivel imádom ha a rápirult felső réteg alatt lágy, krémes állag fogad.
Szóval az arány: egy szószos edényben felolvasztjuk a vajat, közepes lángon (vigyázva, hogy ne égjen oda), hozzáadjuk a lisztet, majd kevergetve hagyjuk, hogy kissé forrjon. Jöhet hozzá a langyos tej, majd a sajt. Kevergetve egy sűrűbb szószos állagot kapunk. A karfiolt, a tésztát és a szószt összekeverjük, majd egy mennyiségnek megfelelő méretű magas falú sütőedénybe helyezzük. Az egészet megszórjuk mozzarella és cheddar reszelék mixszel és mehet be a sütőbe 15 percre, majd 5 perc csak felül sütésen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése