Elég gyakran csinálok mexikói jellegű kajákat, mivel nagy favoritom az ottani konyha! :)
Ettem volna egy jó burritot, de nem volt itthon tortilla lapom, szóval készítettem hozzá lényegében egy pizza tésztát, amibe szépen belecsomagoltam egy elég tüzes tölteléket…
Beszereztem hozzá egy titkos hozzávalót, amivel már régóta szemeztem! Ami nem más, mint egy chipotlie paszta, ami egy kellemesen csípős, füstös ízvilágú paprikából készül.
Nagyon jól muzsikál mexikói ragukban, de persze annyira bejött a dolog, hogy mindenbe beleszoktam tenni oda is, ahova csak kicsit illik a képbe. :D
Hozzávalók:
Vörösbab | 2-3 ek
Vöröshagyma | 1 közepes
Fokhagyma | 3 gerezd
Passata | 2 ek
Vörös cheddar | 50 g
Chipotlie paszta | 1-2 tk
Friss chili | 1
Barna csiperke | 3 fej
Fűszerek:
Őrölt koriander | 1 tk
Őrölt kömény | 1 tk
Füstölt őrölt paprika | 1 tk
Fekete bors | 1 tk
Só | 1-2 tk
Tészta:
Liszt | 300g
Instant élesztő | 20g
Langyos víz | 2 dl
Olívaolaj | 2 ek
Egy dagasztógépbe pakoljuk a hozzávalókat és 20 percig alacsony fokozaton gyúrjuk meg a tésztánkat. Ha kész egy kissé kilisztezett közepes tálba helyezzük át. Hagyjuk 1 órát kelni.
Közben egy közepes serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat, a darabolt gombát és a reszelt répát. Alaposan lepirítjuk, majd fűszerezzük. Mehet hozzá a passata és a chipotle paszta, majd egy kevés zöldség alaplé. Elfőzzük a levet és ezzel el is készült a töltelékünk.
A tésztát 4-5 részre osztjuk, majd kinyújtjuk őket. Megpakoljuk vörös cheddarral, majd mehet a töltelék.
A tésztát ráhajtogatjuk, szépen lezárva a széleket, kisebb batyukat csinálunk és serpenyőben kevés olajon minden oldalát aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk hűlni kb 10 percet, mert könnyen rommá égetheti a nyelvünket. :P
Megjegyzések
Megjegyzés küldése