"NEMhúsgolyó" ázsiai stílusban

 

Tudjátok van ez a "nemhúsgolyó", amit készen lehet vásárolni a svéd helyen… Na most az elég fullos cucc és gondoltam miért ne csinálnám meg egy komolyabb ázsiai dizájnnal, mondjuk ragacsos teriyaki szószban megforgatva, tésztával zöldségekkel PLUSZ! Nagyon ütős shitake gombával. 😉

Na? Bejönnek?

Lájkolj, jelizz, bökj ha teccik puszi!


Hozzávalók 1 tálhoz:


Rizstészta | 100g

Sárgarépa | 1 kisebb

Vöröshagyma | 1 kis fej

Káposzta vagy pak choi | 70 g


Szósz: 

Vegan teriyaki | 2 ek

Világos szójaszósz | 1 ek

Sriracha szósz (opcionális) | 1-2 tk

Dark szójaszósz | 2 tk

Barnacukor | 1 tk

Lime leve | 1/2


Bármelyik tésztával dolgozunk, minden esetben az lesz a vége, hogy forró vízben kell elkészíteni, csak nem mindegy mennyi ideig. Így amelyik fajtát választottuk, kövessük a csomagoláson olvasható főzési javaslatokat.

A golyókat kiolvasztjuk, majd egy kevés mogyoró vagy szezámolajat hevítünk egy közepes serpenyőben. Általában ázsiai ételekhez, ezeket az olajakat használják, de persze ha kunsági éden van otthon az is fasza. A golyókat szépen lepirítjuk, majd mehet félre. A lehető legjobban felforrósítjuk a serpenyőt, majd beledobjuk a zöldségeket. Alaposan átpörgetjük és hagyjuk, hogy hirtelen lepiruljon minden.

Hozzáadjuk a fokhagymát, a kínai 8 kincset, és a chilit, majd egy alapos átpörgetés következik. Mehet hozzá a tészta és a húsgolyó, és ismét alaposan összeforgatjuk a serpenyő tartalmát. Nincs más hátra, mint nyakon önteni a szósszal, átpörgetni és egy kissé beforralni. Már lehet is tálalni.

Pár golyót dobjunk a tészta halom tetejére, hintsük meg szezámmaggal és egy pár vékony szelet chilivel. Ha a chili no go zóna, akkor vékonyra szelt újhagyma is ideális.

Megjegyzések