Sérgaborsó Főzelék


 Egy isteni főzelékkel sosem lehet mellélőni! Az egyik legkanálmegálósabb sztori, nálunk mindenki csak tapétaragasztónak hívja. Igaz is lehetne rá, de ha odafigyelünk egy kicsit, akkor nem lesz annyira sűrű. Ez tényleg az a kaja, amit oda teszel aztán majd ránézel ha letelik az idő! :D


Hozzávalók 3-4 adaghoz:

Sárgaborsó | 1 bögre
Vöröshagyma | 1
Fokhagyma | 3
Alaplé | 4 dl 

Víz | 2dl
Őrölt füstölt paprika
Őrölt kömény |1 tk
Só és bors

A hagymákat előkészítjük, a borsót beáztatjuk.
Egy közepes lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat.
Sózzuk és alaposan lepirítjuk, majd mehet hozzá a kömény, amivel szintén 1-2 percet pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a paprikát és a füst folyadékot. Alaposan átkeverjük, majd jöhet hozzá a borsó. Felhúzzuk alaplével és vízzel, majd visszadobjuk a tűzre. Kb. 30 perc alatt megpuhul a borsó. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, végül pedig egy enyhe habarással gatyába rázzuk.
Fasírttal, sült vega kolbásszal ideális, de én most sült BBQ hagymával tálaltam.
Egi

Megjegyzések