Arancini Suppli


 


Láttam valami extra Olaszos témát, ami nem hagyott nyugodni, így kénytelen vagyok megmutatni.

Tehát: van az arancini! A minap néztem egy király foodie sorozatot ahol egy faszi ugyanazon az elven különböző tésztaételeket készít el. Például carbonarát golyóba zárva! :O Ez fog most következni, persze szalonna nélkül, de a tojásos parmezános cucc marad! Istenien borsosan…

Szóval ez csak egy arancini “carbonara” supply.

 

Hozzávalók 4-5 labdához:

Spagetti pasta | 150g

Tojássárgája | 4

Parmezán | 3 ek
 
Só | 1 csipet

Bors | frissen őrölve 2 tk


Panír szett


Egy közepes serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és 1-2 percig alacsony hőfokon pirítjuk. Közben a tésztát lobogó sós vízben kifőzzük. Ha esetleg van rá lehetőség érdemes kézműves tésztát használni, mert jóval nagyobb az élmény.

A parmezánt és a sárgákat összekeverjük és adunk hozzá frissen őrölt borsot.

A tésztát a fokhagymás olajra dobjuk, átforgatjuk, kicsit sózzuk és lehúzzuk a tűzről. Várunk kb. 2 percet majd hozzáadjuk a tojásos keveréket.

Kihűtjük, belepakoljuk egy tégla jénaiba, majd mehet 1 órára a hűtőbe. Ha eleget pihent és megszilárdult, négy részre vágjuk majd egy sütőpapíros felületre pakolva a fagyasztóba tesszük még 30 percre. Közben előkészülünk a panírozáshoz. Minden labdának dupla panírozásra van szüksége, hogy belül megmaradjon a krémes állag. Egy kisebb lábosban bő olajat hevítünk. A tészta közepes labdává formázása kicsit nehezebb feladat, de nem lehetetlen. Ha összejött beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és a panírmorzsába. Ezt 2x ismételjük minden labdával, majd a forró olajba dobjuk. Mivel amit sütünk, már alapból ehető formában van,  így nyugodtan süthetjük gyors lángon, hogy csak egy ropogós kéreg keletkezzen a külsején.

Ha a labdákat sikeresen kisütöttük, tálalhatjuk még melegében, parmezán szórással.

Megjegyzések