Fűszeres Sült Karfiol, Édesburgonya püré


 

Egy kis keleties könnyed, ám az ünnepi menübe is beilleszthető karfiolos költemény. Tulajdonképpen édesburgonya püré, fűszeres sült karfiollal.

Készítettem hozzá burgonyás naan kenyeret is, hogy teljes legyen a kép.


Hozzávalók 2 fő részére:

 

Karfiol | 1 közepes fej

Édesburgonya, megfőzve | 2 közepes

Vaj | 1 ek

Tej | 100 ml

Friss koriander | 1 csokor

Gránátalma magok | 1/2 gránátalmából

 

Fűszerkeverék mozsárban:

Koriandermag | 1 tk

Édesköménymag | 1 tk

Egész Fekete bors | 1 tk

Garam masala | 1 tk

Rómaikömény | 1 tk

Őrölt fűszer paprika | 1/2 tk

Durva tengeri só | 1 tk


Előmelegítjük a sütőt 200 C hőfokra.

Az édesburgonyákat meghámozzuk és lobogó sós vízben puhára főzzük.

A karfiolokat rózsákra bontjuk, majd egy közepes tálba pakoljuk. Egy kisebb tálba készítjük el a fűszerkeveréket. A karfiolokat megöntözzük olívaolajjal, majd mehet rá a fűszerkeverék. Jól belemasszírozzuk, majd bedobjuk a sütőbe 20 percre.

Az édesburgonyát egy közepes tálba pakoljuk, majd adunk hozzá vajat és a tejet, majd botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük majd egy laposabb mély tányért kikenünk vele. Rápakoljuk a karfiolokat, majd a gránátalma magokat szintén. A végén dobunk rá pár friss koriander levelet és facsarunk rá citromot.

Kisütjük hozzá a naan kenyereket és már mehet is a lakoma. 

 

Megjegyzések