Egy kis keleties könnyed, ám az ünnepi menübe is beilleszthető karfiolos költemény. Tulajdonképpen édesburgonya püré, fűszeres sült karfiollal.
Készítettem hozzá burgonyás naan kenyeret is, hogy teljes legyen a kép.
Hozzávalók 2 fő részére:
Karfiol | 1 közepes fej
Édesburgonya, megfőzve | 2 közepes
Vaj | 1 ek
Tej | 100 ml
Friss koriander | 1 csokor
Gránátalma magok | 1/2 gránátalmából
Fűszerkeverék mozsárban:
Koriandermag | 1 tk
Édesköménymag | 1 tk
Egész Fekete bors | 1 tk
Garam masala | 1 tk
Rómaikömény | 1 tk
Őrölt fűszer paprika | 1/2 tk
Durva tengeri só | 1 tk
Előmelegítjük a sütőt 200 C hőfokra.
Az édesburgonyákat meghámozzuk és lobogó sós vízben puhára főzzük.
A karfiolokat rózsákra bontjuk, majd egy közepes tálba pakoljuk. Egy kisebb tálba készítjük el a fűszerkeveréket. A karfiolokat megöntözzük olívaolajjal, majd mehet rá a fűszerkeverék. Jól belemasszírozzuk, majd bedobjuk a sütőbe 20 percre.
Az édesburgonyát egy közepes tálba pakoljuk, majd adunk hozzá vajat és a tejet, majd botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük majd egy laposabb mély tányért kikenünk vele. Rápakoljuk a karfiolokat, majd a gránátalma magokat szintén. A végén dobunk rá pár friss koriander levelet és facsarunk rá citromot.
Kisütjük hozzá a naan kenyereket és már mehet is a lakoma.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése