Extra Vegán Fasírt, Szilvalekváros Bbq szósszal


 

Ideális ünnepi fogás lehet karácsonyra amennyiben nem fogyasztunk húst. Az élményeket fokozva nem árt hozzá készíteni angol puddingot. Ezt könnyen el lehet rontani, de ha odafigyelünk a lépésekre, akkor egy csodás kiegészítő a tányéron. Ezúttal nem lesz benne a receptben, mivel annak külön receptet szenteltem korábban. Ezek mellé egy Észt jellegű burgonya salit készítek és megbolondítjuk még egy kis gyömbéres-chilis-mézes sült répával is. 


Hozzávalók: 


Fasírt:

Lencse | 1 csésze

Gomba | 2

Vöröshagyma | 1 közepes

Panírmorzsa | 2 ek

Fokhagyma | 2 gerezd

Természetes füst | 1 tk

Vegán nem hús | 1 csésze

Liszt | 1 ek


Bbq szósz | 2 ek

Szilvalekvár | 2 tk


Sárgarépa | 3-4

Chili pehely | 1 tk

Méz | 1 tk


Burgonyasaláta: 


Burgonya | 3-4 közepes

Majonéz | 2 ek

Savanyú uborka, szeletelve | 4-5

Tejföl | 1 ek

Kapor |1 csokor

Vörösbor ecet | 1 ek



A sütőt 200 C hőfokon előmelegítjük.

A vagdalthoz tartozó hozzávalókat, kivéve a hagymákat egy robotgépbe dobáljuk. 

Egy közepes serpenyőben olajat hevítünk, majd mehet hozzá a hagyma. Sózzuk és 5-6 perc alatt készre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a reszelt répát. További 5-6 perc pirítás. Mehet a hagymás ragu a blenderbe a többi hozzávaló mellé. Fűszerezzük, ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk. A nyert masszát kihűtjük, majd min 30, de inkább 60 percre a hűtőbe helyezzük.

Egy kevés olajat hevítünk egy közepes serpenyőben, majd vizes kézzel fasírtokat formázunk, amiket 5-6 perc (oldalanként) kis/közepes lángon aranybarnára sütjük.

Közben összeállítjuk a kenőanyagot, amihez a fent felsoroltakat egy kisebb tálkában összekeverjük. Ecsettel időszakonként megkenjük a tetejét a szósszal.

 Neki is ugorhatunk a krumplisalinak, amihez a főtt burgonyát össze kell kevernünk az alapanyagokkal és kész is.

A répákkal mindössze annyi dolgunk van,hogy felezzük, majd olívaolajat locsolunk rá, befűszerezzük, majd “arccal” lefelé egy sütőpapírral fedett gáztepsire pakoljuk és bedobjuk a sütőbe 10-15 percre vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek. Ha szép aranybarna az egyik fele, fordítunk rajtuk. A végén egy kevés mézet pergetünk rá. 

Ha van rá érkezésünk készítsünk mellé angol puddingot, ami köretként istenien szuperál. 

Megjegyzések