Brokkolikrémleves, Parmezán jellegű sajttal, Gnocchival

 

Megvan az érzés, amikor lihegve beesel az Aldiba zárás előtt és meglátod, hogy csodaszép brokkolik vannak durván leakciózva? Na hát én ezt az érzelmi hullámvasutat éltem meg a minap. Egyből tudtam: parmezános brokkoli krémlevest fogok csinálni gnocchival…

Érdemes manapság beszerezni egy vegyszermentes gyümölcs/zöldségmosót, mert elég szar dolgokat lehet hallani. :D Meg hát szuperpraktikus, főleg egy brokkolinál, ami agyon van fújva vegyszerekkel. :)


Hozzávalók:


Brokkoli | 1 db

Parmezán jellegű kecskesajt

Bazsalikom

Gnocchi | 100g

Tejszín (NEM FŐZŐ) | 100 ml

Só és fekete bors |

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1

Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd

Zöldség alaplé | 3 dl

Víz | 2-3 dl

Olívaolaj | 3 ek



Előkészülünk a munkához.

A hagymákat tisztítjuk és aprítjuk, a brokkolit átmossuk vegyszermentes zöldség/gyümölcs mosóval, majd rózsákra szedjük, a szárát pedig felkockázzuk, mivel ezt is felhasználjuk.


Egy közepes lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat. 5-6 percig pirítjuk, majd mehet bele a brokkoli, amit dinsztelünk 2-3 percet. Felhúzzuk alaplével és a vízzel. Lefedve főzzük kb. 15 percet. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket és egy kevés parmezánt reszelünk a levesbe. Lehúzzuk a lángról és az egészet összebotmixeljük. Visszahúzzuk és 1-2 percig főzzük átkeverve.


Közben lobogó sós vízben kifőzzük a gnocchikat. Ha feljöttek a víz tetejére, átlapátoljuk a levesbe az összeset.

Tálalhatjuk is, még több parmezánnal és olívaolaj cseppekkel.

Megjegyzések