Megvan az érzés, amikor lihegve beesel az Aldiba zárás előtt és meglátod, hogy csodaszép brokkolik vannak durván leakciózva? Na hát én ezt az érzelmi hullámvasutat éltem meg a minap. Egyből tudtam: parmezános brokkoli krémlevest fogok csinálni gnocchival…
Érdemes manapság beszerezni egy vegyszermentes gyümölcs/zöldségmosót, mert elég szar dolgokat lehet hallani. :D Meg hát szuperpraktikus, főleg egy brokkolinál, ami agyon van fújva vegyszerekkel. :)
Hozzávalók:
Brokkoli | 1 db
Parmezán jellegű kecskesajt
Bazsalikom
Gnocchi | 100g
Tejszín (NEM FŐZŐ) | 100 ml
Só és fekete bors |
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd
Zöldség alaplé | 3 dl
Víz | 2-3 dl
Olívaolaj | 3 ek
Előkészülünk a munkához.
A hagymákat tisztítjuk és aprítjuk, a brokkolit átmossuk vegyszermentes zöldség/gyümölcs mosóval, majd rózsákra szedjük, a szárát pedig felkockázzuk, mivel ezt is felhasználjuk.
Egy közepes lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat. 5-6 percig pirítjuk, majd mehet bele a brokkoli, amit dinsztelünk 2-3 percet. Felhúzzuk alaplével és a vízzel. Lefedve főzzük kb. 15 percet. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket és egy kevés parmezánt reszelünk a levesbe. Lehúzzuk a lángról és az egészet összebotmixeljük. Visszahúzzuk és 1-2 percig főzzük átkeverve.
Közben lobogó sós vízben kifőzzük a gnocchikat. Ha feljöttek a víz tetejére, átlapátoljuk a levesbe az összeset.
Tálalhatjuk is, még több parmezánnal és olívaolaj cseppekkel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése