Paprikás Krumpli


 A burgonya akkor jó ha paprikás. Ismét egy nagyon ismert menzasztárt hoztam. Ha igazán minőségi cuccot szeretnénk főzni, akkor elő a bográcsokkal!

A minőség mára kicsit meredek jelző, de azért próbálkozunk a legjobbat kihozni.


Hozzávalók 2-3 adaghoz:


Burgonya | 3-4

Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 nagyobb

Fokhagyma | 4 gerezd

Őrölt piros paprika | 3-4 tk

Alaplé | 3 dl

Víz | 2-3 dl

Vegán virsli, szeletelve | 4 db

Füst folyadék | 3 tk
 

Friss petrezselyem, aprítva | 1 csokor



Előkészülünk, azaz a zöldségeket tisztítjuk és felvágjuk (a burgonya kockákat kb. 3dl vízbe áztatva tartjuk), a fűszereket porciózzuk, a vegán cuccokat felvagdossuk.


Egy közepes lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat.  Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk pihenni 1 percet majd fűszerezzük. Felhúzzuk 2 dl alaplével, és hozzáadjuk a burgonyákat (vízzel együtt). Mehet vissza és lefedve forrástól kb. 10 percig főzzük.

A vegán virsliket kevés olajon, külön, alaposan lepirítjuk. Ha a burgonyák megpuhultak a főzés hatására 2-3 darabot szétnyomkodunk és átkeverjük. Ha szükséges utófűszerezzük az utolsó rottyantás után pedig lehúzzuk a tűzről 2-3 perc pihi, majd hozzáadjuk a kolbászokat és a petrezselymet. Átkeverjük, és tálalhatjuk. 

Savanyúsággal ideális, határozottabb személyiségek 1 szelet fenyér kenyeret is fogyasszanak mellé.

Megjegyzések