A burgonya akkor jó ha paprikás. Ismét egy nagyon ismert menzasztárt hoztam. Ha igazán minőségi cuccot szeretnénk főzni, akkor elő a bográcsokkal!
A minőség mára kicsit meredek jelző, de azért próbálkozunk a legjobbat kihozni.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
Burgonya | 3-4
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1 nagyobb
Fokhagyma | 4 gerezd
Őrölt piros paprika | 3-4 tk
Alaplé | 3 dl
Víz | 2-3 dl
Vegán virsli, szeletelve | 4 db
Füst folyadék | 3 tk
Friss petrezselyem, aprítva | 1 csokor
Előkészülünk, azaz a zöldségeket tisztítjuk és felvágjuk (a burgonya kockákat kb. 3dl vízbe áztatva tartjuk), a fűszereket porciózzuk, a vegán cuccokat felvagdossuk.
Egy közepes lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk pihenni 1 percet majd fűszerezzük. Felhúzzuk 2 dl alaplével, és hozzáadjuk a burgonyákat (vízzel együtt). Mehet vissza és lefedve forrástól kb. 10 percig főzzük.
A vegán virsliket kevés olajon, külön, alaposan lepirítjuk. Ha a burgonyák megpuhultak a főzés hatására 2-3 darabot szétnyomkodunk és átkeverjük. Ha szükséges utófűszerezzük az utolsó rottyantás után pedig lehúzzuk a tűzről 2-3 perc pihi, majd hozzáadjuk a kolbászokat és a petrezselymet. Átkeverjük, és tálalhatjuk.
Savanyúsággal ideális, határozottabb személyiségek 1 szelet fenyér kenyeret is fogyasszanak mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése