Naaaagyon hamis lencsegulyás!
Ez szerintem már volt egyszer a repertoárban, de úgy éreztem, hogy muszáj betennem a menza szekcióba is! Lencsefőzelék és gulyásleves is volt bőven... Így ebből is, abból is van 2-2 recept, szóval le van tudva. :D Imádom ezt a magyaros ízvilágú ragulevest, természetesen jó gazdagon, ahogy azt kell.
Hozzávalók:
Lencse | 1,5 csésze
Sárgarépa | 2 szál
Burgonya | 1 nagyobb
Barna csiperke | 2 db
Fehérrépa | 1
Alaplé | 2 dl
Víz | 2-3 dl
Gulyás krém | 1 ek
Természetes füst folyadék | 1 tk
Friss petrezselyem
Só és fekete bors | ízlés szerint
Őrölt kömény | 1-2 tk
Őrölt fűszerpaprika | 1 ek
Liszt | 1-2 ek
Olívaolaj | 3-4 ek
Vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Fokhagyma, zúzva, aprítva | 2 gerezd
Egy lábosban olajat hevítünk, majd mehet hozzá a vöröshagyma és a fokhagyma. Pirítjuk kb. 5-6 percig majd hozzáadjuk a répákat, a gombát és dinszteljük 2-3 percig. Mehetnek hozzá a fűszerek, majd 3-4 dl alaplé és 4 dl víz. Hozzáadjuk a lencsét és lefedjük. Addig főzzük míg a lencse puha nem lesz kb. 20-25 perc. Az utolsó 10 percen adjuk hozzá a burgonyát. Ha kész, vegyük le a tűzről, hagyjuk pihenni 2 percet, majd adjuk hozzá az aprított petrezselymet. Keverjük el és készen is vagyunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése