Tojásos Nokedli

 


Mi az? Régebben olcsó kajának számított, de ma már ez sem az mert kurva drága a tojás... Na? Hát persze, hogy a tojásos nokedli! :D

Viszont cserébe a többi hozzávaló is hasonlóképpen pörög felfelé... :D


Na de most, hogy a pánikkeltő részen túl vagyunk, boldogan jelentem be, hogy kaptam egy szaggató szettet, amivel valszeg szétfogom szaggatni az életemet is nokedli téren! Csak ma csak itt csak nektek exkluzívan fel is avatom! Sokan kérdeztétek, hogy van-e ilyenem… na most minden kiderül. Teljesen egyértelmű volt, hogy ezt az ételt fogom elkészíteni vele!

A legfontosabb: nagyon gyorsan kész az étel, az esti 24. X-faktor közben lehet is fogyasztani.


Hozzávalók:


Liszt | 300g

Tojás | 4

Víz | 200ml

Só | 2-3 nagyobb csipet

Olívaolaj | 2 ek

Fekete bors | 2 csipet

Fejes saláta | 1

Ecet | 2-3 ek

Cukor | 2-3 ek



A salátát megtisztítjuk a külső levelektől, majd 4 darabra vágjuk. Majd elkészítjük azt amiben úszkálni fognak, azt az ecetes édeskés salátaöntetet, amit hagymával és fokhagymával dobunk fel… ;)

Elkezdjük forralni a vizet, amiben majd a nokedliket kifőzzük. Adunk hozzá sót, majd kezdhetjük a tészta bekeverését. Fontos, hogy a víz forrásban legyen, mire a tésztánk elkészül, mivel nem szabad, hogy pihenjen a tészta.

A szaggatás folyamata nagyon egyszerű, lehet kapni hozzá fasza eszközöket, amivel teljesen simán megy, illetve a vágódeszkáról levagdosós verzió sem egy nagy ördöngösség. Én most az előbbi verziót csinálom, mivel most kaptam ajiba egy szaggató készletet, így gondoltam felavatom. Így is történt, nagyon szép kis nokedlik lettek, amiket kifőzés után egy kevés olajban átforgatok, hogy ne ragadjanak össze. X tojást felverek és kevés olajon elkezdek rántottát csinálni belőle, csak most hozzáborítok egy kis nokedlit is. Összeforgatjuk alaposan, majd a salátával tálaljuk.

Megjegyzések