Arab lecsó, magyar alapanyagokból… durva, mi?
Szóval kaptam egy nagy doboz zöldséget egyenesen a délegyházi szentesi kertből!
A legnagyobb kedvenceimet tartalmazta, amik nagyon jól jöttek ilyen ínséges időkben. :D Szóval begyújtok alájuk és megnézzük mennyire lesz zamatos a lecsóm. :D A fűszerezést persze felturbózzuk, korianderrel, édesköménnyel, kardamommal és római köménnyel… a végén pedig fetával, friss korianderrel és házi gluténmentes naan kenyérrel bolondítom! :D
Hozzávalók:
Kápia paprika | 2
Tv paprika | 1
Vöröshagyma | 2 fej
Fokhagyma | 3 gerezd
Fürtös paradicsom
Sűrített paradicsom
Zöld erős paprika | 1
Feta
Friss koriander
Fűszer mix mozsárban:
Édeskömény
Koriander mag
Egész fekete bors
Durva só
Őrölt Fahéj | 1 csipet
Őrölt római kömény | 2 csipet
Őrölt zöld kardamom | 1 csipet
Előkészülünk, megtisztítjuk és felszeletelünk minden zöldséget.
Ezzel tisztán tarthatjuk a környezetünket és maga a főzési folyamat is gyorsabbá válik.
Olívaolajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
Én ha épp nem kapok szép friss parikat, akkor hámozott konzerv paradicsomot használok.
Ezt dinszteljük 3-4 percet, majd felhúzzuk vízzel. Lefedve főzzük 30-40 percet, majd fűszerezzük. A főzési folyamat végén adjunk hozzá 1 ek sűrített paradicsomot.
Én egyébként alap fűszerezéssel szoktam elkészíteni a lecsóalapot, majd amikor előveszem, újra fűszerezem ha shakshukaként akarom fogyasztani. Most viszont az egészet befűszereztem arab lecsónak, amiből átszedtem egy vas vagy zománc edénykébe kb. 2 merőkanálnyit, amire 2-3 tojást ráütünk. Lefedjük és magas lángon hagyjuk, hogy a tojás átsüljön. Ha kész, morzsolhatunk rá fetát, és aprított friss koriandert. Utóbbi erősen ajánlott.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése