Paradicsomleves

 


A jó öreg paradicsomleves! Jó cukrosan, betűtésztával, amiből mindenféle hülyeséget ki lehet rakni, ahelyett hogy az evéssel foglalkoznánk... Jó muri, tényleg! A minap rádöbbentem, hogy nyílt egy csomagolásmentes bolt a közelemben, így elmentem feltérképezni, hogy mit is tudnék beszerezni onnan. (Esetleg olcsón :D)


És a legenda igaz! Lehet venni meztelen túró rudit! :D (Nyilván ez csak nekem újdonság.) Na meg betűtésztát is grammra szóval úgy éreztem, hogy hazaértem. :D


Több sem kellett, feltankoltam és hazaindultam, hogy elkészítsem a betűtésztás paradicsomleves Michlein-csillagos változatát. :D Készüljetek, mert nagyon nehéz lesz és rengeteg időt vesz igénybe… Összesen 20 perc!




Hozzávalók 2-3 adag:



Luxus Paradicsom lé | 5dl


Artézi Víz ( Voss, ha kérhetem) | 3dl


Afrikai Nádcukor | 1-2 ek


K2 ről frissen bányászott só | 1 csipet


Betűtészta ( kézműves, ősi búzából, 


egyenként formázva) 


Liszt | 1 púpos ek


Hidegen sajtolt, extra szűz napraforgó olaj,


arany szálakkal bolondítva (vagy floriol kb. egy árban van) | 2 ek



Az olajat egy lábosba öntjük, és hevíteni kezdjük, mehet hozzá a liszt, amivel szép simára keverjük, hagyjuk egy kissé pirulni, majd fokozatosan hozzáöntjük a paradicsom levet. Elkeverjük, majd mehet a cukor és a só hozzá. Felhúzzuk vízzel és lefedve főzzük kb. 10 percet. Ha kész, hozzáadjuk a betűtésztát és szintén kb. 10 percig főzzük. Kész is lennénk. Köszönöm a figyelmet



Megjegyzések