A jó öreg paradicsomleves! Jó cukrosan, betűtésztával, amiből mindenféle hülyeséget ki lehet rakni, ahelyett hogy az evéssel foglalkoznánk... Jó muri, tényleg! A minap rádöbbentem, hogy nyílt egy csomagolásmentes bolt a közelemben, így elmentem feltérképezni, hogy mit is tudnék beszerezni onnan. (Esetleg olcsón :D)
És a legenda igaz! Lehet venni meztelen túró rudit! :D (Nyilván ez csak nekem újdonság.) Na meg betűtésztát is grammra szóval úgy éreztem, hogy hazaértem. :D
Több sem kellett, feltankoltam és hazaindultam, hogy elkészítsem a betűtésztás paradicsomleves Michlein-csillagos változatát. :D Készüljetek, mert nagyon nehéz lesz és rengeteg időt vesz igénybe… Összesen 20 perc!
Hozzávalók 2-3 adag:
Luxus Paradicsom lé | 5dl
Artézi Víz ( Voss, ha kérhetem) | 3dl
Afrikai Nádcukor | 1-2 ek
K2 ről frissen bányászott só | 1 csipet
Betűtészta ( kézműves, ősi búzából,
egyenként formázva)
Liszt | 1 púpos ek
Hidegen sajtolt, extra szűz napraforgó olaj,
arany szálakkal bolondítva (vagy floriol kb. egy árban van) | 2 ek
Az olajat egy lábosba öntjük, és hevíteni kezdjük, mehet hozzá a liszt, amivel szép simára keverjük, hagyjuk egy kissé pirulni, majd fokozatosan hozzáöntjük a paradicsom levet. Elkeverjük, majd mehet a cukor és a só hozzá. Felhúzzuk vízzel és lefedve főzzük kb. 10 percet. Ha kész, hozzáadjuk a betűtésztát és szintén kb. 10 percig főzzük. Kész is lennénk. Köszönöm a figyelmet
Megjegyzések
Megjegyzés küldése