Paradicsomos káposzta kicsit felturbózva! Mild curryvel, nem agyon lisztezve… Mellé egy isteni hajdinás cukkinifasírtot készítettem. Fekete öves főzelékesként nekem ennek a receptnek bérelt helye van a top 5-ben!
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
Káposzta | kisebb fej
Paradicsom passata | 2 dl
Sűrített Paradicsom | 1 tk
Mild curry | 1-2 tk
Víz | 3dl
Őrölt kömény | 1 tk
Fekete bors őrölt | csipet
Só | 1 csipet
Barna cukor | 1 csipet
Fasírt:
Hajdina liszt | 2 ek
Kukorica liszt | 1 ek
Kukorica keményítő | 1 tk
Cukkini, reszelve | 1 közepes
Reszelt trapista |
Só | 1 csipet
Fekete bors | 1 csipet
Majoranna | 1 tk
Első lépésként összedobjuk a fasírtot, mivel pihennie kell 1 órát a hűtőben.
Szóval a cukkinit lereszeljük és besózzuk. Hagyjuk állni 10 percet, majd kifacsarjuk belőle a nedvességet. Ha kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük. Így mehet be a hűtőbe, és már foglalkozhatunk is a káposztával.
Legyaluljuk, majd alaposan lepirítjuk.
Hozzáadjuk az aprított hagymákat és további 4-5 percig pirítjuk. Fűszerezzük majd hozzáadjuk a passatat. Felhúzzuk vízzel vagy zöldség alaplével. A folyadékot addig adagoljuk, míg a káposzta eléri a kívánt puhaságot. Addig hagyjuk rotyogni, még a felesleges folyadék eltűnik. Utófűszerezzük ha szükséges. A következő lépés, hogy kisütjük a fasírtokat, közepes lángon, szép aranybárna. Együtt tálaljuk a főzelékkel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése