Mexikói jellegű, mit tudom én mit csináljak már édesburgonyából című receptem következik! A burritora esett a választásom. Persze, dürüm lapból, mert az volt itthon. :D Mondjuk legalább az nagyobb!
Szóval ragu, fűszeres rizs, joghurt, tabasco, és limeban fürdetett avokádó. ;)
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
Vörösbab | 1 konzerv
Édesburgonya | 1 közepes
Hámozott paradicsom | 1/2 konzerv
Lilahagyma, aprítva | 1 fej
Fokhagyma | 2-3 gerezd
Darált nem hús | 1 csésze
Kukorica konzerv | 1/2
Őrölt füstölt paprika | 1 ek
Chili pehely | 1-2 tk
Friss petrezselyem | 1 csokor
Joghurt
Avokádó
Tabasco
Fűszerkeverék mozsárban:
Édeskömény | 2 tk
Koriandermag | 2 tk
Egész fekete bors | 1 tk
Só | 1 csipet
Fűszeres rizs:
Jázmin rizs | 1 csésze
Grill fűszerkeverék | 2 tk
És a mozsárból is kap egy kicsit | 1 tk
Mint minden főzésnél, itt is nagyon sokat nyerhetünk ha előkészülünk. Így a rizst kifőzöm, majd letakarva pihentetem 5 percet. Közben megtisztítom felaprítom/felvágom és kiporciózom a zöldségeket kis tálkákba. Előveszem a fűszereket amiket használni fogok. A rizst pedig be is fűszerezem, átkeverem, majd félreteszem.
Az avokádót is nyugodtan beáztathatjuk a limeba mivel jelentősen lassítani fogja a barnulását. Előkészítem a dürüm kenyeret és a serpenyőket is. Ha megvagyunk, neki is állhatunk a ragu elkészítésének. 2-3 ek olajon lila hagymát és fokhagymát pirítunk kb. 5-6 percig. Hozzáadjuk a nem húst és az édesburgonyát, majd fűszerezzük. Alaposan átforgatjuk és felhúzzuk 1-2 dl alaplével. Lefedve főzzük míg a folyadék el nem párolog. Ezt addig ismételgessük míg a burgonya meg nem puhul (mondjuk ha egyet szét tudunk nyomni villával az tök oké). Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a hámozott paradicsom, amit szétzúzunk előtte egy krumplinyomóval. Majd adjuk hozzá a babot is és a maradék alaplevet.
Szintén rotyogtatjuk 5-6 percig a végén pedig mehet bele a kukorica és a petrezselyem.
A ragu kész, minden más pedig előkészítve! Hagyjuk hűlni egy keveset, majd hevíthetjük a grillserpenyőt és mehet az összeállítás. Egy dürüm lap, bele a ragu, joghurt, avokádó, tabasco, friss lilahagyma és petrezselyem, majd a sort bezárjuk a rizzsel és egy kevés reszelt cheddarral. Próbáljuk szorosra feltekerni. A záródó részével lefelé kezdjük el pirítani, majd ha már szép bordázott, fordítsuk meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése