Tojáspörkölt
Lassan már az összes létező pörkölt variációt elkészítettem, ami létezik, csak ezt nem. :D Nagy szerencsémre tojás mindig van itthon, szóval beizzítjuk a bográcsot és már mehet is a buli. Annyira nagy csoda dolgok nem történtek ebben az esetben, teljesen ugyanúgy jártam el mintha egy gomba pörit készítenék, csak éppen tojást pakoltam bele. Ez a recept 15 tojásból készült, de persze lehet ennél kisebb adagot is csinálni.
Hozzávalók:
Házi tojás | 15
Lecsó alap leturmixolva | 1 üveg
Vöröshagyma | 2 fej
Fokhagyma | 4 gerezd
Füstölt őrölt paprika | 1-2 ek
Só és fekete bors | ízlés szerint
Kömény | 1/2 ek
Friss petrezselyem, aprítva | 1 kis csokor
Mint minden főzésnél, ez esetben is megkönnyíthetjük a folyamatot, ha előre dolgozunk. Így előre megfőztem a tojásokat, meghámoztam, majd felszeleteltem. Előkészítem a fűszereket amikkel dolgozni fogok. A végén pedig felaprítom a hagymákat, és kissé leturmixolom a lecsó alapot.
A tésztát is lefőztem előre.
A hagymát és a fokhagymát olajon pirítunk kb. 5-6 percig. Ha kész, jöhet bele a lecsó alap, amit jól elkezdek pörkölni. Ha már elfőtt a leve, hozzáadom a tojásokat, majd összeforgatom. Jöhetnek a fűszerek, majd egy keverés és további alapos pörkölés. Adunk hozzá egy kevés vizet, majd hagyjuk elrotyogni. Ha elfogy a víz, pótoljuk. Dobunk hozzá egy zöld hegyes erős paprikát is, biztos ami biztos.
A legvégén utófűszerezzük, és szigorúan mikor levettük a tűzről, hozzáadjuk a petrezselymet.
Tálalhatjuk engem követve copfocska tésztával, de lehet egyéb alternatíva is pl nokedli. :P
Savanyúsággal és tejföllel ideális.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése