Tojáspörkölt

 

Tojáspörkölt 

Lassan már az összes létező pörkölt variációt elkészítettem, ami létezik, csak ezt nem. :D Nagy szerencsémre tojás mindig van itthon, szóval beizzítjuk a bográcsot és már mehet is a buli. Annyira nagy csoda dolgok nem történtek ebben az esetben, teljesen ugyanúgy jártam el mintha egy gomba pörit készítenék, csak éppen tojást pakoltam bele. Ez a recept 15 tojásból készült, de persze lehet ennél kisebb adagot is csinálni.


Hozzávalók:


Házi tojás | 15

Lecsó alap leturmixolva | 1 üveg

Vöröshagyma | 2 fej

Fokhagyma | 4 gerezd

Füstölt őrölt paprika | 1-2 ek

Só és fekete bors | ízlés szerint

Kömény | 1/2 ek

Friss petrezselyem, aprítva | 1 kis csokor



Mint minden főzésnél, ez esetben is megkönnyíthetjük a folyamatot, ha előre dolgozunk. Így előre megfőztem a tojásokat, meghámoztam, majd felszeleteltem. Előkészítem a fűszereket amikkel dolgozni fogok. A végén pedig felaprítom a hagymákat, és kissé leturmixolom a lecsó alapot.

A tésztát is lefőztem előre.

A hagymát és a fokhagymát olajon pirítunk kb. 5-6 percig. Ha kész, jöhet bele a lecsó alap, amit jól elkezdek pörkölni. Ha már elfőtt a leve, hozzáadom a tojásokat, majd összeforgatom. Jöhetnek a fűszerek, majd egy keverés és további alapos pörkölés. Adunk hozzá egy kevés vizet, majd hagyjuk elrotyogni. Ha elfogy a víz, pótoljuk. Dobunk hozzá egy zöld hegyes erős paprikát is, biztos ami biztos.

A legvégén utófűszerezzük, és szigorúan mikor levettük a tűzről, hozzáadjuk a petrezselymet.

Tálalhatjuk engem követve copfocska tésztával, de lehet egyéb alternatíva is pl nokedli. :P

Savanyúsággal és tejföllel ideális.

Megjegyzések