Pityókás Tészta

 


Krumplis tészta

UGYE mivel most itt az idő egy nagy adag koviubit összedobni és kivágni a napra... Amit ugyan imádunk magában is rágcsálni, de azért szerintem készítsünk mellé egy igazán jó magyaros kaját! Lehunytam a szemem és kimondtam, ami legelőször eszembe jutott: krumplis tészta. Nagyon menzás, nagyon olcsó, és isteni. :D Alaposan lepirítva természetesen. ;)


Hozzávaló 2 adaghoz:


Csusza tészta | 200g

Burgonya | 2 nagyobb

Vöröshagyma | 1 közepes fej

Fokhagyma | 4 gerezd

Füstölt őrölt paprika |  2-3 tk

Őrölt kömény | 1 tk

Só és fekete bors | ízlés szerint

Természetes füst folyadék (opcionális)

Olívaolaj


Első körben előkészítjük a hozzávalókat.

A burgonyát felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a fűszereket, amikre szükségünk van, sorban kipakoljuk. Elkezdjük kifőzni a tésztát a csomagolás szerint, majd átszűrjük és meglöttyintjük egy kevés olajjal, amiben átforgatjuk időnként. 

2-3 ek olajat hevítünk egy közepes lábosban, majd hozzáadjuk az egészen finomra aprított vöröshagymát. 5-6 percig pirítjuk. Sózzuk és egy kevés vizet löttyintünk rá, ezzel elősegítve a folyamatot. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd újabb 2-3 percig pirítjuk. Mehet bele a burgonya, majd a fűszerek és egy alapos átforgatás. Felhúzzuk vízzel, annyira, hogy ellepje a burgonyát. Lefedve 10-15 percig főzzük (krumpli fajtától függ).

Ha kész, egy nyomó, vagy egy villa segítségével kissé összezúzzuk a burgonyás ragut, de csak annyira, hogy még maradjanak harapható részek. Hozzá adjuk a tésztát és alaposan összeforgatjuk. Nincs más dolgunk, mint egy serpenyőt maxra hevíteni, 2 ek olajjal és rászedni egy adagot a krumplis tésztából. Hagyjuk hogy jól odapiruljon majd forgatunk rajta egyet és szintén zenész. Ha már szemmel láthatóan, szépen aranybarnára pirult, kitálalhatjuk. Hozzá nyugodtan fogyasszuk az erkélyre kirakott SAJÁT kovászos uborkánkat, mivel ilyenkor mindenki csinál UGYE?? 

Na meg egy üveg bambit is lehet mellé cisszenteni. 


Helósztok

Megjegyzések