Rakott burgonya kicsit másképp? Viccelsz? Másképp mindig jöhet! :D Egyszer kajáltam egy helyen, ahol az étlapot forgatva kutattam vega kaják után, ami nem rántott sajt vagy gomba... :P És mit ad isten: spenótos rakott burgonya! Nagyon megörültem és azt gondoltam, hogy itthon is összedobom. Itt az ideje újítani, hiszen mindig a megszokott magyaros formában készül el...
Hozzávalók:
Bébi spenót | 150 g
Farmos tojás | 4-5
Fokhagyma | 3-4
Burgonya | 3-4
Gouda sajt
Besamel:
Termelői tej | 700 ml
Fehérbors | 1-2 csipet
Szerecsendió | 1 csipet
Liszt | 50g
Vaj | 50g
A sütőt előmelegítjük 200C hőfokra.
A burgonyát egészben megfőzzük, lobogó sós vízben kb. 15 perc alatt. Közben egy másik lángon, lobogó sós vízben a tojásokat is megfőzzük. Majd hideg vizes fürdő alá rakjuk mind a kettőnél segít a hámozásban (a tojást kicsit törjük be mielőtt a vízbe tesszük). El is kezdhetjük a folyamatot. Ha kész, foglalkozzunk a besamellel. Ezt mindig kicsit hígítani szoktam a megszokott arányokhoz képest, mert így nekem jobban bejön, szaftosabb, de nagy az esély, hogy nem fog egyben maradni az étel ha kiveszünk egy szelettel. Ha kész, nincs más hátra mint összeállítani. Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy magas falú tepsit, és egy réteg burgonyával kezdjük a sort. Jöhet egy réted spenót, majd egy réteg tojás, végül vékony réteg besamel. Ezt a sort ismételjük, amíg megtelik a tepsi. A végét zárjuk besamellel és reszeljünk rá sok sajtot. Mehet be a sütőbe 30-40 percre, majd 5 perc grill fokozaton.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése