Mexikói jellegű melegszendó grillen elkészítve!! Már leírni is jó érzés volt eme szavakat, nem hogy elkészíteni. Csináltam hozzá egy nagyon ultimate feketebabos, Guinnes barna sörrel készült ragut! Majd vörös cheddarral, jalapenoval és egy kevés tejföllel bolondítottam. Az egészet egy fényes bistro hamburger buciba zártam és feldobtam a grillre. 😉
Hozzávalók 4 szendóhoz:
Vékonyabb típusú buci | 4
Vörös cheddar
Lila hagyma
Jalapeno paprika | 1 üveg
Ragu:
Lila hagyma | 1/2
Sárgarépa | 1
Zeller szár | 1
Vöröshagyma
Darált “hús” jellegű
Gomba | 2 fej
Fokhagyma | 2 gerezd
Fekete bab | 1 konzerv
Kukorica konzerv | 2 ek
Paradicsom passata | 2,5 dl
Víz | 1-2 dl
Füstölt őrölt paprika | 1 tk
Chipotle pasta | 1 tk
Fekete bors | 2 csipet
Só | 2 csipet
Mexikó fűszer keverék | 1 tk
Worcestershire szósz | 2 tk
Egy közepes lábosban 2-3 ek olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymákat, a répát és a zellert. Alaposan lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a húshelyettesítőt és a gombát, amivel szintén egy pirítási folyamat kezdődik 3-4 percen keresztül.
Ha kész, hozzáadjuk a barna sört és hagyjuk elpárologni az alkoholt.
Jöhetnek a fűszerek, a bab és a passata. Az egészet felhúzzuk vízzel és 25-30 perc alatt készre főzzük. A végén hozzáadjuk a kukoricát és a koriandert.
Ha kész, nincs más hátra mint izzítani a grillt és összedobni a szendót.
Fogjuk a fényes bucikat, ketté csapjuk, majd az alját kissé benyomkodjuk az ujjunk segítségével, ezzel egy kis medret alkotva benne. Jöhet egy kanál ragu, majd pár darab aprított jalapeno, 1 tk tejföl és a vékony lila hagyma szeletek. Az egészet beborítjuk 2 szelet cheddarral, majd bezárjuk a bucival. Sütés előtt a rácsot lekenjük olajjal és keresünk egy nehezéket amit rá tudunk tenni. Nálam ez egy abszolút home verzió volt, ami egy téglát jelent alufóliába csomagolva. :D
Na hajrá!!
Isteni lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése