Menzás "frankfurti" leves, Vega virslivel

 


A menzakaják megkerülhetetlen levese... aki fekete öves, az már most tudja, hogy miről van szó. De, nyugi segítek egy kicsit: virsli és kelkáposzta! :D

Szóval ja, elutazunk Frankfurtba és elkészítünk egy vega, ám nagyon extra változatot. Nem olyan rég megtaláltam a vegán virslik legjobbikát, szóval itt az idő, hogy megmutassam nektek! 


Hozzávalók 2 fő részére:


Burgonya | 2

Kelkáposzta | 1/2 fej (közepes)

Vegán grill virsli | 3

Vöröshagyma, aprítva | 1 fej

Fokhagyma, aprítva | 2 gerezd

Füstölt fűszerpaprika | 1-2 tk

Őrölt kömény | 1 tk

Só és fekete bors

Friss majoranna | 2 tk

Olívaolaj | 2-3 ek

Termelői tejföl | 1 ek

Liszt | 2 csapott ek


Egy közepes lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. 5-6 percig dinszteljük, majd mehet hozzá a fokhagyma. Elkeverjük és további 2-3 percig pirítjuk. Sózással és egy kevés víz hozzálöttyintésével gyorsíthatjuk a folyamatot. ;) A kelkáposzta takaróleveleit eltávolítjuk, a torzsáit kivagdossuk. A leveleket kb 0,5-1 cm vastagra felszeleteljük és a hagymához adjuk dinsztelődni. Kell neki egy kis egérút a burgonyával szemben, mert nagyjából duplája a főzési ideje. Míg a káposzta pirulgat, hámozzuk és felkockázzuk a burgonyákat. Ez az idő nagyjából elég is a káposztának, így hozzá dobjuk a burgonyakockákat. Itt még nem ért véget a pirítás, mert a legjobb ha a burgonya is kap egy keveset és egy kis trükk, hogy hozzá adok 2 ek lisztet a pirulási folyamathoz, ami szintén gazdagítja a levesünket ízekkel. Ha rendesen átpirultak, levesszük a tűzről és mehetnek hozzá a fűszerek. 

Átforgatjuk és felhúzzuk vízzel. 

Közepes lángon lefedve kb 15 perc alatt készre főzzük. Az utolsó lépés a tejfölös habarás, amit nagyon egyszerűen liszt, tejföl egyvelege, amit hőkiegyenlítjük hozzáadva a leves forró levéből. Mehet a levesbe, majd hozzá a lepirított vega virsli karikák. Tadaaa!

Megjegyzések