A menzakaják megkerülhetetlen levese... aki fekete öves, az már most tudja, hogy miről van szó. De, nyugi segítek egy kicsit: virsli és kelkáposzta! :D
Szóval ja, elutazunk Frankfurtba és elkészítünk egy vega, ám nagyon extra változatot. Nem olyan rég megtaláltam a vegán virslik legjobbikát, szóval itt az idő, hogy megmutassam nektek!
Hozzávalók 2 fő részére:
Burgonya | 2
Kelkáposzta | 1/2 fej (közepes)
Vegán grill virsli | 3
Vöröshagyma, aprítva | 1 fej
Fokhagyma, aprítva | 2 gerezd
Füstölt fűszerpaprika | 1-2 tk
Őrölt kömény | 1 tk
Só és fekete bors
Friss majoranna | 2 tk
Olívaolaj | 2-3 ek
Termelői tejföl | 1 ek
Liszt | 2 csapott ek
Egy közepes lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. 5-6 percig dinszteljük, majd mehet hozzá a fokhagyma. Elkeverjük és további 2-3 percig pirítjuk. Sózással és egy kevés víz hozzálöttyintésével gyorsíthatjuk a folyamatot. ;) A kelkáposzta takaróleveleit eltávolítjuk, a torzsáit kivagdossuk. A leveleket kb 0,5-1 cm vastagra felszeleteljük és a hagymához adjuk dinsztelődni. Kell neki egy kis egérút a burgonyával szemben, mert nagyjából duplája a főzési ideje. Míg a káposzta pirulgat, hámozzuk és felkockázzuk a burgonyákat. Ez az idő nagyjából elég is a káposztának, így hozzá dobjuk a burgonyakockákat. Itt még nem ért véget a pirítás, mert a legjobb ha a burgonya is kap egy keveset és egy kis trükk, hogy hozzá adok 2 ek lisztet a pirulási folyamathoz, ami szintén gazdagítja a levesünket ízekkel. Ha rendesen átpirultak, levesszük a tűzről és mehetnek hozzá a fűszerek.
Átforgatjuk és felhúzzuk vízzel.
Közepes lángon lefedve kb 15 perc alatt készre főzzük. Az utolsó lépés a tejfölös habarás, amit nagyon egyszerűen liszt, tejföl egyvelege, amit hőkiegyenlítjük hozzáadva a leves forró levéből. Mehet a levesbe, majd hozzá a lepirított vega virsli karikák. Tadaaa!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése