Amolyan Tom Yum szerű Vegán Leves

 


Hozzávalók:

Kókusz krém | 100 ml
Rizstészta | 150g
Hagyma, aprított | 1
Fokhagyma, aprított | 2 gerezd
Gyömbér | 1 ujjnyi
Thai fűszerkeverék | 1 evőkanál
Őrölt kömény | 1 teáskanál
Füstölt fűszerpaprika | 1 evőkanál
Kurkumapor| 1 teáskanál
Tofu | 100g
Shitake | 2
Folyékony füst | 1 evőkanál
Zöldségleves | 2 csésze
Só és bors | megkóstolni
Szójaszósz | 1 evőkanál
Agave | 2 teáskanál
Lime | 1
Rizsecet | 1 tk

A gombát és a tofut olajban, szójaszószban, a thai fűszerben, folyékony füstben, borsos keverékben pácoljuk 60 percig.

Melegítsünk olajat egy edényben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért.

Keverjük össze, és addig főzzük, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. 

Adjuk hozzá a paprikaport, a kurkumaport, a sót, a borsot és a thai fűszerkeveréket, főzzük 3 percig, időnként megkeverve.
Hozzáadjuk a zöldséglevet, a kókusztejet és az agávét, majd 1 tk rizsecet és lassú tűzön, fedő alatt felforraljuk kb 20 perc alatt. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a pácolt tofut, amit szépen aranybarnára pirítunk, majd a gombával ugyanígy járunk el. Félretesszük, majd összeállítjuk a levest. Szerezzünk be hozzá igazi ázsiai leveses tálat, mert abban mutat nagyon szépen. A tányérba rizstésztát pakolunk, a sült tofut és gombát ráhalmozzuk, fekete szezámmaggal, és chilivel díszítjük.

Végül facsarunk rá lime levet, esetleg friss aprított koriandert, és már mehet is az asztalra.


Egii!

Megjegyzések