Sietős lasagne, azaz hogyan dobáld össze a serpenyőbe a hozzávalókat lelkiismeret-furdalás nélkül. A húst ezúttal dióval és gombával helyettesítjük a raguban, ez már egy jól bevált kombó. Én sokszor használom töltelékekhez!
Ezekhez nagyon passzol a sörike így kapott a ragu is egy keveset! :D Meg az is aki főzte, szóval mindenki jól járt.
Hozzászólás:
Dió | 1 marék
Gomba | 2 nagyobb
Paradicsom hús | 1/2 konzerv
Passata | 2 ek
Lasagne tészta(a frissebb verzió) | 3 lap
Vöröshagyma | 1db
Fokhagyma | 2 gerezd
Zellerszár | 2
Sárgarépa | 1
Só és fekete bors | ízlés szerint
Parmezán jellegű kecskesajt
Lágy mozzarella
Angol sör | 1 dl
Tej 3,5 | 1 dl
A sofritót (vöröshagyma, zeller, sárgarépa reszelve) alaposan lepirítjuk. Közben amennyire csak tudjuk, felaprítjuk a gombát és a diót. Ha kész, mehet a sofritóhoz a fokhagyma és további 1-2 perc pirítás. Adjuk hozzá a gombát és a diót, amivel szintén pirítjuk egy keveset. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsom készítményeket. Alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a sört és hagyjuk elpárologni az alkoholt. Felhúzzuk kb. 2 dl vízzel és főzzük 25-30 percet. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a tejet.
Közben előkészítjük a tésztát, amit hosszában kb. 4 cm vastag szeletekre vágunk. A ragu főzéséhez igazítjuk a tészta kifőzését ami kb. 3 percet vesz igénybe. Ha ez sikerült a tésztát egyből átpakoljuk a raguhoz (szűrés nélkül), némi főzővíz kíséretében. Adunk hozzá egy szórás parmezánt, majd összeforgatjuk az egészet. Rátépkedjük a mozzarellát és keverés nélkül hagyjuk, hogy beleolvadjon a raguba.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése