Na mi az? Gyors, ázsiai, szaftos és ragacsos egyben és isteni finom? Hát persze, hogy a Narancsos teriyaki tofum!
Brokkolival és tésztával karöltve...
Egyszer elkapott a hév és bevásároltam ázsiai tésztákból, úgyhogy itt az ideje felhasználni őket valamire. Most jó sok ilyet fogok főzni a jövőben. :D Nagyon sokat kísérleteztem, hogy ízben megtaláljam a legjobb választást ha ilyen tésztáról van szó, és arra jutottam, hogy semmiképpen se féljünk belevinni egy kis gyümölcsös ízt! A narancs amúgy is egy nagy klasszikus az ázsiai konyhában... Így született meg ez a kombináció, vigyétek, egyétek, szeressétek:P
Hozzávalók:
Vegán teriyaki szósz | 2 ek
Pácolt tofu | 100g
Ázsiai tészta
Káposzta | 50 g
Brokkoli | 100g
Vöröshagyma | 1/2
Fokhagyma | 1 gerezd
Világos szójaszósz | 1-2 ek
Kínai 8 kincs fűszer | 1 tk
Fekete bors | 1 tk
Gyömbér | 1 ujjnyi
Narancs leve | 1/4
Chili | 1/2 tk
Újhagyma
Szezámmag
Nagyon egyszerű a dolog, a tésztát forró, enyhén sózott vízben kifőzzük kb. 3-5 perc alatt, majd félre tesszük figyelve, hogy ne ragadjon össze míg készítjük a ragut. Egy serpenyőt a lakásban létező legnagyobb hőfokon felforrósítunk, és a tofut ropogós/aranybarnára pirítjuk.
Ezután, félre tesszük és a zöldségeket pirítjuk alaposan, de gyorsan, hogy ne legyen fonnyadás. Mehet vissza a tofu, a fokhagyma és a fűszerek. Jöhet bele a tészta is, amivel alaposan átforgatjuk az egészet. Ha kész elzárjuk a tüzet alatta és hozzáadjuk a teriyaki szószt és 1/4 rész narancs levét. Szintén egy alapos összeforgatás és mehet a tálba, amiből fogyasztani fogjuk. A tetejére szórunk szezámmagot és vékonyan szelt, limeban áztatott újhagymát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése