Olasz "Húsgolyó" Sub

 

Bármilyen meglepő, a szendvicseket is nagyon szeretem ám! :D Mondjuk ennél a darabnál tényleg az egyszerűség elve érvényesül. ;) Valamelyik nap recept videókat bújtam és szembe jött egy olasz húsgolyós szendó, ami úszott a paradicsomban és a sajtban... Hála istennek pont most tankoltam fel a skandináv bútorüzletből “hús” golyóval, így elég egyszerűen fogom tudni összerakni ezt a finomságot. Szóval spuri a konyhába és nézzük mit tud az olasz “meatball” sub.


Hozzávalók 2 szendóra:


“Hús” golyók | 8-10 (1 szendvicsbe 4-5 golyó fér el)

Paradicsom passata | 1 dl

Hámozott paradicsom | 1/2 konzerv

Fokhagyma, aprítva | 2 gerezd

Só és fekete bors | 1/1 csipet

Lágy mozzarella

Subway buci vagy hot dog buci | 2



A sütőt beizzítjuk felső, azaz grill sütésen.

A golyókat kevés olajon lepirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz adunk még 1-2 kanál olívaolajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát. 1-2 percig pirítjuk. A hámozott paradicsomot összezúzzuk egy krumplinyomóval majd a passatával együtt a fokhagymához borítjuk. Hagyjuk felforrni és rotyogtassuk 6-7 percig. Adjunk hozzá fűszereket, sózzuk, borsozzuk, friss bazsalikom (aprítva) és egy kevéske barnacukor. Összekeverjük és további 2-3 percig rotyogtatjuk. Jöhetnek a golyók az isteni szószba, majd egy határozott átforgatás, hogy minden ússzon a paradicsomban. A kiflik belsejét vékonyan kikenjük zöld pestoval, majd ahány golyó belefér, megpakoljuk, jó cuccosan.

Végül rátépkedünk a mozzarellából és egy közepes sütőedénybe helyezzük a subokat. Betoljuk a sütőbe 2-3 percre és ha kivesszük egyrészt elájulunk olyan szép lesz, másrészt meg mehet a kajálás.

Megjegyzések