Egy olasz, pontosabban római különlegességet hoztam, ami főleg az egyszerűségéről híres. Mivel - kapaszkodjatok meg - összesen 3 darab hozzávaló kell hozzá és nettó 10 perc alatt kész! :Dd Figyelj, sorolom: Pecorino, Spagetti, Fekete bors! Viszont az elengedhetetlen, hogy minőségi alapanyagokat használjunk. Így azt javaslom, hogy szerezzünk be kézműves olasz spagettit, pecorinot ha jól láttam amúgy sem lehet minden sarkon kapni, és mindenképpen egész borsot használjunk, amit összezúzunk (mozsárban ideális), majd átszitálunk.
Ha ezekre odafigyelünk akkor egy isteni Cacio e Pepét fogunk készíteni. ;))
Hozzávalók:
Egész fekete bors | 2 tk
Pecorino
Spagetti tészta | 150g
Só | 2-3 csipet
Olívaolaj | 2ek
A tésztát elkezdjük főzni, lobogó sós-olívaolajos vízben. Aki meg akar maradni az olasz hagyományoknál, hagyja al dantéra, azaz haraphatóra a tésztát, én 1 percet rá szoktam húzni.
Közben egy nagyobb tálba reszelünk egy nagyobb mennyiségűt a pecorinoból, majd összezúzzuk a borsot, átszitáljuk és azzal is megszórjuk a sajtot. Ha a tészta elkészült, egyenesen a forró vízből szedjük át a sajtra, egy merőkanálnyi főzővizet pedig tegyünk el. A tésztát és a sajtot összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a főzővizet. További összeforgatás, majd az egészet átszedjük a tálaláshoz használni kívánt tányérra. Reszelünk rá még a sajtból és megszórjuk borssal.
Egi!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése