Reggeli Toast, Avokádóval

 


Nagyon belejöttem itt a toast készítésbe, dehát nincsen mit tenni, túl jó cucc. :Dd Most egy örök klasszikust hoztam, a sajtkrémes- avokádós toastot lefolyatott tükörtojással... Asszem ez az, amitől megremeg az ember lába. 😁


Hozzávalók: 


Avokádó, vékonyra szeletelve | 1

Háztáji tojás | 1 

Sajtkrém 

Kovászos kenyér | 1-2 szelet

Só és bors

Vaj


A kenyeret mind a két felén megvajazzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőt elkezdünk hevíteni. Ha már elég forró, aranybarnára pirítjuk a kenyér mind a két oldalát. Ezek után ugyanebben a serpenyőben 2 ek olajat hevítünk és beleütjük a tojást. Mehet rá só és bors némi chilivel. Ha már kellőképpen megsült, de a közepe láthatóan folyós maradt, vehetjük is ki. Kezdhetjük az összeállítást. A kenyeret vastagon megkenjük a sajttal, majd 1/2 avókádót vékony szeletekre vágva ráhelyezzünk. Az avokádóra is mehet egy kevés só. A legtetejére mindennek, mehet a tojás, aminek a sárgáját megvágjuk és hagyjuk szépen lefolyni.

Megjegyzések