Kissé hidegecske napokon elég jól tud esni egy selymesen lágy, forró étel. Nekem ezt az örömöt egy isteni karfiolos tészta hozta el, amit chedarral és fűszeres morzsával dobtam fel...
Nincsen sok teendőnk, lényegében a gép mindent elvégez helyettünk, csak oda kell tenni főni pár dolgot. ;))
Az eredmény magáért beszél, vacsoránál egy pohár fehérbor ajánlott mellé! :P
Hozzávalók:
Spagetti tészta | 150 g
Karfiol | 200g
Termelői tej | 200 ml
Fokhagyma | 2 gerezd
Vöröshagyma | 1/2
Fehér cheddar | 35 g
Vaj | 5 g
Kovászos kenyér | 2 szelet
Só és tört fekete bors
Fehérbors | 1 tk
Majoranna | 1 tk
Oregánó | 1 tk
A morzsával kezdek elsőként foglalkozni, ehhez jó ha van otthon robotgépünk. Lényegesen megkönnyíti a dolgunkat.
A kenyeret egyszerűen morzsára aprítjuk a gépben. Egy tapadásmentes serpenyőben 2 ek olívaolajat hevítünk majd, hozzáadjuk a fokhagymákat, vigyázva, hogy semmiképpen se égjen le. Mehet hozzá a morzsa, amit aranybarnára pirítunk, majd jöhetnek a fűszerek. Egy közepes lábosban 1 ek olajat és egy kevés vajat hevítünk. Hozzáadjuk a hagymát és a karfiolt, majd pár percet dinszteljük. Jöhet hozzá a tej, majd a só és a fehérbors. Adunk hozzá 1-2 dl vizet, majd lefedve főzzük míg a karfiol teljesen meg nem puhul.
Közben a tésztát, lobogó, sós vízben kifőzzük a csomagolás szerint( ha van lehetőségünk használjunk kézműves olasz spagettit ;) ).
A kész a karfiol, egy botmixer segítségével krémesre mixeljük. A tésztát némi főzővíz kíséretében átpakoljuk a szószhoz és összeforgatjuk. Ha egyedül fogyasztjuk vegyünk el a szószból, csak annyi maradjon amennyit a kifőzött tészta kb felvesz. Jöhet egy kevés reszelt cheddar, majd egy újabb összeforgatás. Mehet a tálalás! Egy adag a tésztából, majd további reszelt cheddar, és a morzsával megszórjuk.
Egii!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése