Reggeli Toast

 


Nagy kedvencem a reggeli kajálás, abból is azt szeretem a legjobban, amikor "csak" egy extra toastot dobok össze... Ezért most megmutatom az egyik kedvencemet: a red pestós-tükörtojásosat! :D

Ez a cucc is úgy a legütősebb ha a legjobb termékeket használjuk hozzá, amit csak be tudunk szerezni. Így javaslom, hogy kézműves pékségben készített kovászos kenyeret használjatok, egy isteni házi kecskesajt krémet, minőségi pestót, és termelői tojásokat. Buzdítok ezzel mindenkit a piacozásra, a hazai termelőktől való vásárlásra! 

Hajrá srácok:)))


Hozzávalók: 

Kovászos tk. kenyér | 2 szelet

Háztáji tojás | 2

Red pesto | 1 kisebb üveg

Tört fekete bors |

Friss oregánó | 3-4 levél

Sajtkrém | 125 g


Az elkészítése pofon egyszerű... egy öblösebb serpenyőben 1 tk olajat hevítünk, majd szeleteket vágunk a kenyérből.

Mind a két oldalát megkenjük vajjal és a forró serpenyőbe helyezzük egymás mellé ha elférnek. Mind a két oldalát aranybarnára pirítjuk. Ha kész, tegyük félre pihenni. Ugyanebben a serpenyőben készítjük e a tojást, viszont zsiradékot nem kell pluszban hozzáadnunk, mivel a pesto eleget tartalmaz. Szóval közepes lángra vesszük, és mehet is bele a pesto. Ráütünk 2 tojást, borsozzuk, majd friss oregánót tépkedünk rá. Ha tudjuk fedjük le valamivel 1-2 percig (akár egy nagyobb vas tepsivel). Ha kész, a kenyereket kenjük meg vastagon a sajtkrémmel. A tojásból helyezzünk egyet, egyet a kenyerek tetejére. Próbáljuk úgy kiemelni, hogy jusson alá pesto is bőven. :P Nincs más dolgunk csak átvágni a sárgáját, hogy szépen kifolyjon. 


Egiii

Megjegyzések