Hozzávalók:
0-ás Liszt | 400 g
Instant élesztő | 1 tasak
Víz( langyos ) | 3 dl
Olívaolaj | 4 ek
Só | 3 csipet
Barna csiperke | 4-5
Főzött pizza szósz
Pizza Mozzarella
Friss bazsalikom
A tésztához, felfuttatjuk az élesztőt langyos vízben, amihez adunk 1 tk cukrot is. Egy nagyobb tálban dolgozzunk. Mehet bele a liszt, majd sózzuk meg. Ha felfutott az élesztő öntsük hozzá a liszthez, majd a kezünk segítségével kezdjük el gyúrni. A arányokat lehet közben korrigálni (ha túl ragadós, adjunk hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz egy kevés vizet) arra figyeljünk, hogy fokozatosan történjen a korrigálás. Mehet hozzá az olaj és további gyúrás. Bedobjuk a tésztát dagasztógépbe kb. 15 percre. Vagy ha nincs ilyenünk akkor marad a melós kézzel dagasztás, ami szó szerint gyúrás is egyben. :D
Ha kész, tegyünk egy nagyobb tál aljába 2-3 ek olajat és helyezzük bele a tésztát, fóliázzuk le és hagyjuk kelni 1-2 órát szobahőmérsékleten.
Ha az idő lejárt, vegyük ki, és gyúrjuk át az egészet, hogy kimenjen a felgyűlt levegő a tésztában. Egy mélyebb lábosban bő olajat hevítünk. A tésztából kisebb darabokat vágunk, majd kinyújtjuk, mintha egy mini pizzát csinálnánk. A közepét megkenjük pizza szósszal (a széleit hagyjuk szabadon), majd jöhetnek a feltétek, nálam gomba, mozzarella a favorit. Összehajtjuk a pizzákat, ami így már calzone formát ölt. A széleit pedig kissé visszahajtva lezárjuk. Más dolgunk nincs is, mint a forró olajba pakolni és kisütögetni. Rittyentsünk hozzá valami könnyed szószt és mehet is az asztalra.
Hozzávalók:
Cékla | 1 nagyobb
Idared alma | 1
Görög joghurt | 150 ml
Akácméz | 1 tk
Só és frissen őrölt feketebors
Sütnivaló burgonya | 2 nagyobb
Friss rozmaring | 2 ág levelei
Liszt | 2-3 ek
A salátához hámozzuk és lereszeljük a céklát. Használjatok gumikesztyűt😜 Majd jöhet hozzá az alma, a joghurt, a méz, a bors és a só, keverjük alaposan össze.
Jöhet a tócsni összeállítás.
Lereszeljük a burgonyákat, majd besózzuk és hagyjuk 10 percet pihenni. Egy konyharuha segítségével kifacsarjuk a levét. A reszelt burgonyához keverjük a tojást, a lisztet, a borsot, a lilahagymát és a rozmaring leveleket.
Egy serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk, majd a kezünk segítségével lepényeket formázunk és a serpenyőbe helyezzük.
Egy kis szedőlapáttal kissé összenyomkodjuk.
Mind a két oldalát aranybarnára pirítjuk. Ha, kész már tálalhatjuk is megpakolva sok céklasalival.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése