További Bemelegítő, Kaja Előtt:D

 


Hozzávalók:



0-ás Liszt | 400 g


Instant élesztő | 1 tasak


Víz( langyos ) | 3 dl


Olívaolaj | 4 ek


Só | 3 csipet


Barna csiperke | 4-5


Főzött pizza szósz


Pizza Mozzarella 


Friss bazsalikom



A tésztához, felfuttatjuk az élesztőt langyos vízben, amihez adunk 1 tk cukrot is. Egy nagyobb tálban dolgozzunk. Mehet bele a liszt, majd sózzuk meg. Ha felfutott az élesztő öntsük hozzá a liszthez, majd a kezünk segítségével kezdjük el gyúrni. A arányokat lehet közben korrigálni (ha túl ragadós, adjunk hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz egy kevés vizet) arra figyeljünk, hogy fokozatosan történjen a korrigálás. Mehet hozzá az olaj és további gyúrás. Bedobjuk a tésztát dagasztógépbe kb. 15 percre. Vagy ha nincs ilyenünk akkor marad a melós kézzel dagasztás, ami szó szerint gyúrás is egyben. :D


Ha kész, tegyünk egy nagyobb tál aljába 2-3 ek olajat és helyezzük bele a tésztát, fóliázzuk le és hagyjuk kelni 1-2 órát szobahőmérsékleten. 


Ha az idő lejárt, vegyük ki, és gyúrjuk át az egészet, hogy kimenjen a felgyűlt levegő a tésztában. Egy mélyebb lábosban bő olajat hevítünk. A tésztából kisebb darabokat vágunk, majd kinyújtjuk, mintha egy mini pizzát csinálnánk. A közepét megkenjük pizza szósszal (a széleit hagyjuk szabadon), majd jöhetnek a feltétek, nálam gomba, mozzarella a favorit. Összehajtjuk a pizzákat, ami így már calzone formát ölt. A széleit pedig kissé visszahajtva lezárjuk. Más dolgunk nincs is, mint a forró olajba pakolni és kisütögetni. Rittyentsünk hozzá valami könnyed szószt és mehet is az asztalra. 



Hozzávalók: 



Cékla | 1 nagyobb


Idared alma | 1 


Görög joghurt | 150 ml


Akácméz | 1 tk


Só és frissen őrölt feketebors


Sütnivaló burgonya | 2 nagyobb


Friss rozmaring | 2 ág levelei


Liszt | 2-3 ek



A salátához hámozzuk és lereszeljük a céklát. Használjatok gumikesztyűt😜 Majd jöhet hozzá az alma, a joghurt, a méz, a bors és a só, keverjük alaposan össze.  

Jöhet a tócsni összeállítás.

Lereszeljük a burgonyákat, majd besózzuk és hagyjuk 10 percet pihenni. Egy konyharuha segítségével kifacsarjuk a levét. A reszelt burgonyához keverjük a tojást, a lisztet, a borsot, a lilahagymát és a rozmaring leveleket. 

Egy serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk, majd a kezünk segítségével lepényeket formázunk és a serpenyőbe helyezzük.

Egy kis szedőlapáttal kissé összenyomkodjuk.

Mind a két oldalát aranybarnára pirítjuk. Ha, kész már tálalhatjuk is megpakolva sok céklasalival.


Megjegyzések