Római Burgonyás-Leveles

 


Egy római ihletésű burgonyás pizza elkészítését kíséreltem ma meg. Hát! Nagyon nem volt rossz ötlet...  

Nyilván itt is egy nagyon egyszerű utat választottam. Kell hozzá egy szeletelő vagy robotgép, amivel extra vékonyra tudjuk szelni a burgonyákat - tényleg... szinte átlátszóra ;) -, illetve egy jó leveles tészta, pár aprósággal. :P


Hozzávalók: 


Leveles tésztalap | 1

Sárgaburgonya, extra vékonyra szeletelve | 2 db közepes

Friss rozmaring | 2 szár

Mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve | 2 fej

Pecorino 

Vaj | 2 tk

Olívaolaj | 1 ek


A sütőt előmelegítjük 200C hőfokra. 

A tésztát hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten 20 percet. 

Közben elkészítjük a hagymás rozmaring toppingot, amihez egy serpenyőben 1 ek olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Mehet bele a szeletelt hagyma a rozmaringgal együtt. Alacsony lángon 7-8 percig pirítjuk néha megkeverve. 

Ha kész, a lapot kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A széleit kissé bevágjuk hosszában. Reszelünk rá a pecorinoból úgy, hogy jusson a tészta egész felületére. A burgonyákat zöldségszeletelővel vagy géppel extra vékonyra gyaluljuk. Majd mint a tetőcserepeket szépen fedésben egymás mellé pakoljuk, következő rétegnek, szintén a tészta egész felületére jusson. Végül mehet rá a hagymás-rozmaringos keverék és dobhatjuk is be a sütőbe, 15-20 percre vagy amíg aranybarna nem lesz. Összedobhatunk hozzá egy isteni oregánós sajtszószt, ha maradt a pecorinoból. :P


Megjegyzések