Mekis almás pite otthon!! :D
Először én sem akartam elhinni, de lehetséges! Legalábbis valami hasonló, haha...
Szóval ülsz otthon, nyakadon 2-3 kiló almával, amit egy termelőtől vásároltál, csak azért, hogy bent maradj a “belső körben”. Így értesülhetsz a kedvezményekről és a friss cuccokról, akkor mi mást is kezdhetnél, mint almás pite recepteket bújsz... Ez pedig az a megúszós változat amihez nem kell vajat morzsolni, fagyasztgatni a tésztát stb... Nyilván lesz egy olyan változat is, mert azt nálam nem körözi le semmi, de most maradjunk ennél a kis csodánál.
Szóval leveles tészta, lágy töltelék, itt-ott kissé ress almadarabokkal... Na mindegy, inkább együnk! :D
Hozzávalók:
Idared alma | 4 db
Leveles tészta lap | 1
Vanília pudingpor | 2 tk
Tej | 1,5 dl
Őrölt fahéj | 2 tk
Nádcukor | 2ek
Olívaolaj | 1 ek
Vaj | 1 ek
A leveles tésztát kb. 20 perccel a használat előtt vegyük ki a hűtőből.
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, hogy ne barnuljon be, egy közepes tálba vizet engedünk és belenyomunk legalább 2 citromot. Ebbe a keverékbe pakoljuk az almakockákat. Egy lábosban az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd leszűrjük az almát és hozzáadjuk. Alaposan átforgatjuk. Hagyjuk a levét elpárologni.
Közben a tejet és a pudingport csomómentesre keverjük egy pohárban, majd ezzel be is sűrítjük az almás tölteléket. Ha a töltelék kész, egy kisebb lábosban bő olajat hevítünk. A tésztát keresztbe felszeleteljük, kb 7-8 cm-es szalagokra, majd a felébe pakolunk annyit a töltelékből, hogy még kényelmesen be tudjuk zárni. A széleit hideg vízzel megkenjük, a tészta másik felét pedig kissé széthúzzuk és behajtjuk, ezzel összezárva a pitét. A széleit villával benyomkodjuk, hogy szép redős legyen, majd dobjuk is a forró olajba. Hagyjuk aranybarnára pirulni. Ha kész, szedjük egy rácsos csepegtetőre és pihentessük 10 percet. Természetesen addig dolgozzunk, míg van hozzávalónk.
Pihentetés után már fogyaszthatjuk is.
Egi
Megjegyzések
Megjegyzés küldése