Hazafelé tartva jött az ötlet, villámcsapásszerű volt: mi lenne ha egy melegszendót dobnék ma össze? De mégis lehetne valamivel több mint az átlag... Lehetne benne halloumi! Meg lilahagyma! Ahh, milyen jól elvannak együtt te jó isten, szuper akkor legyen ez a melegszendó görög ihletésű! Persze egy bomba csavarral, ami az asztalt sárgabarack lesz... ;) Amolyan jobbegyenes, amikor nem számítanál már rá jön egy édeskés íz. Ja és persze nagy mennyiségű tzatziki! :’)
Hozzávalók:
Kovászos kenyér | 4 szelet
Halloumi sajt | 120g
Feta | 50g
Lilahagyma | 1 közepes
Vörösbor ecet | 1-2 ek
Görög Olívabogyó | 5-6
Aszalt sárgabarack | 100g
Friss menta | 1 csokor
Tzatziki:
Görög joghurt | 100 ml
Kígyóuborka, reszelve | 1/2
Só és bors
Citromleve | 0,5
Kapor | 1
Előkészítjük a hozzávalókat, a halloumit lereszeljük, majd félretesszük. A barackokat szétnyitjuk és kis darabokat csípve a fetából, beletöltjük, majd összenyomkodjuk. Az olívát kimagozzuk, feldaraboljuk, a hagymát vékonyra szeleteljük, egy közepes tálba pakoljuk, meglocsoljuk a vörösbor ecettel, 1 ek olívaolajjal és adunk hozzá 1 csipet sót. A hagymát hagyjuk állni 20 percet mielőtt lecsepegtetnénk. A további feladatunk mindössze annyi, hogy összeállítjuk a szendót. A kenyér egyik felét beborítjuk a halloumival, majd jöhet pár a töltött barackból, majd az olíva és az ecetes hagyma. Mehet rá még egy réteg halloumi és bezárjuk a másik szelet kenyérrel. Nyomjuk össze amennyire csak tudjuk és locsoljuk meg olívaolajjal mind a két oldalát. Egy rácsos grillserpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor egy nagy adag tzatzikit fogyasztok mellé.
Egii!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése