Görög Stílusú Melegszendó


 Hazafelé tartva jött az ötlet, villámcsapásszerű volt: mi lenne ha egy melegszendót dobnék ma össze? De mégis lehetne valamivel több mint az átlag... Lehetne benne halloumi! Meg lilahagyma! Ahh, milyen jól elvannak együtt te jó isten, szuper akkor legyen ez a melegszendó görög ihletésű! Persze egy bomba csavarral, ami az asztalt sárgabarack lesz... ;) Amolyan jobbegyenes, amikor nem számítanál már rá jön egy édeskés íz. Ja és persze nagy mennyiségű tzatziki! :’)




Hozzávalók:


Kovászos kenyér | 4 szelet

Halloumi sajt | 120g

Feta | 50g

Lilahagyma | 1 közepes

Vörösbor ecet | 1-2 ek

Görög Olívabogyó | 5-6

Aszalt sárgabarack | 100g

Friss menta | 1 csokor


Tzatziki:

Görög joghurt | 100 ml

Kígyóuborka, reszelve | 1/2

Só és bors

Citromleve | 0,5

Kapor | 1


Előkészítjük a hozzávalókat, a halloumit lereszeljük, majd félretesszük. A barackokat szétnyitjuk és kis darabokat csípve a fetából, beletöltjük, majd összenyomkodjuk. Az olívát kimagozzuk, feldaraboljuk, a hagymát vékonyra szeleteljük, egy közepes tálba pakoljuk, meglocsoljuk a vörösbor ecettel, 1 ek olívaolajjal és adunk hozzá 1 csipet sót. A hagymát hagyjuk állni 20 percet mielőtt lecsepegtetnénk. A további feladatunk mindössze annyi, hogy összeállítjuk a szendót. A kenyér egyik felét beborítjuk a halloumival, majd jöhet pár a töltött barackból, majd az olíva és az ecetes hagyma. Mehet rá még egy réteg halloumi és bezárjuk a másik szelet kenyérrel. Nyomjuk össze amennyire csak tudjuk és locsoljuk meg olívaolajjal mind a két oldalát. Egy rácsos grillserpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor egy nagy adag tzatzikit fogyasztok mellé.

Egii!

Megjegyzések