Már annyi receptet láttam, édes bundás kenyér címen, hogy már nem bírok vele, így muszáj elkészítenem.... Ugye jó magyar módjára én is a sós olajban tocsogóhoz vagyok szokva és kár lenne tagadni, jobban be is jön a dolog. Mondjuk egy ideje én is átszoktam a kevés zsiradékon való pirításhoz. Na de nézzünk egy jó édes, extrán karamelles-sósmogyorós french toastot. :P
Hozzávalók :
Szeletelt parasztkenyér | 3
Őrölt fahéj | 1/2 mokkás kanál
Vanília kivonat | 1/3 mokkás kanál
Házi tojás | 3-4
Cukor | 1 tk
Tej | 1/2 dl
Karamell:
Cukor | 120 g
Olaj | 1,5 ek
Habtejszín | 150 ml
Vaj | 50 g
Első körben a karamellt készítem el, aminél egy kevés olajon megolvasztjuk a cukrot szépen lassan ne túl nagy lángon míg az egész folyós és aranybarna nem lesz. Ha ez megvan, hozzáadjuk a tejszínt sűrű kevergetés közepette, minimum három részletben. Ha szépen felvette, mehet bele a vaj, amit kevergetve feloldunk és le is vehetjük a tűzről pihenni.
Ezzel a karamell kész, jöhet a bundi kenyér!
A tojásokat egy mélyebb tányérba ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a tejet és a fahéjat. Alaposan felverjük, míg krémes és habos nem lesz. A kenyereket felezzük ha szükséges. Közben alacsony/közepes lángon egy kevés olajat és szintén kevés vajat hevítünk. A kenyereket beleforgatjuk a tojásba (alaposan, de ne áztassuk rommá), majd a serpenyőbe helyezzük. Ezt ismételjük míg van tojás és kenyér. A kész bundás kenyereket papírtörlőre helyezzük és felitatjuk az esetleges zsiradékot. Ezek után egy tányérba elkezdjük tornyozni (esztétikusan kb. 3 néz ki jól és elég egy embernek) úgy, hogy minden szintre locsolunk a karamellből. A végén az egészet nyakon öntjük, majd megpakoljuk sós földimogyoróval.
Egii.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése