Rakott Padlizsán Tornyok

 


Rakott padlizsán tornyok! Ezzel kényeztetem ma magam...

A rétegekben paradicsomos ragu, spenót, a legtetején pedig mozzarella található. 

Padlizsánt őszintén szólva igen ritkán fogyasztok, mert nem tartozik a kedvenceim közé, de ha mégis, akkor minimum ilyen formában szeretném. :P

Szóval irány a piac, és keressétek a szép lila padlizsánokat!!


Hozzávalók 2 adaghoz: 


Közepes méretű padlizsán, karikázva | 2

Olívaolaj | 3-4 ek

Közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva | 1

Kockázott paradicsom konzerv | 1 

Kristálycukor | 1 tk

Fokhagyma | 3 gerezd

Bébispenót | 70g

Mozzarella | 150g

Só és Bors | ízlés szerint

Őrölt fahéj | 1 csipet


A sütőt melegítsük elő 200 fokra. 

A padlizsánokat karikázzuk fel és tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, forgassuk össze majd hagyjuk állni 15 percet. Ezután itassuk le róla a nedvességet egy törlő papírral.

A padlizsánokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, mindkét oldalukat locsoljuk meg olívaolajjal, majd mehet be a sütőbe 30 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon hevítsünk két evőkanál olajat, dobjuk rá a fokhagymát. Pirítsuk fél percig, majd forgassuk hozzá a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk összeesni a leveleket. Kb. fél percig keverjük, majd szedhetjük is ki egy tálkába.

A serpenyőt töröljük szárazra, és adjunk hozzá három evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a hagymát, finoman sózzuk, pirítsuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük további fél percig, majd jöhet rá a kockázott paradicsom. Ízesítsük cukorral, fahéjjal, sóval és borssal. Kb. tíz percig főzzük míg sűrű ragu nem lesz. 

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy hőálló tálban vagy egy magasfalú tepsiben kezdjük el összeállítani a tornyokat. A legalsó szint egy padlizsán karika. Erre szedjünk egy kanálnyi paradicsom ragut, majd egy réteg spenót. Erre újabb padlizsán karika kerül, majd ismét paradicsom, spenót és végül padlizsán. A tetejükre szórjunk sajtot. Ezt a sort folytassuk minden, toronynál, míg van alapanyagunk. Toljuk be a sütőbe,  25-30 percig. Ha kész, hagyjuk hűlni. Én korianderes rizzsel fogyasztottam, de egy jó sültburgonya ugyebár sosem rossz.

Megjegyzések