Rakott padlizsán tornyok! Ezzel kényeztetem ma magam...
A rétegekben paradicsomos ragu, spenót, a legtetején pedig mozzarella található.
Padlizsánt őszintén szólva igen ritkán fogyasztok, mert nem tartozik a kedvenceim közé, de ha mégis, akkor minimum ilyen formában szeretném. :P
Szóval irány a piac, és keressétek a szép lila padlizsánokat!!
Hozzávalók 2 adaghoz:
Közepes méretű padlizsán, karikázva | 2
Olívaolaj | 3-4 ek
Közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva | 1
Kockázott paradicsom konzerv | 1
Kristálycukor | 1 tk
Fokhagyma | 3 gerezd
Bébispenót | 70g
Mozzarella | 150g
Só és Bors | ízlés szerint
Őrölt fahéj | 1 csipet
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A padlizsánokat karikázzuk fel és tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, forgassuk össze majd hagyjuk állni 15 percet. Ezután itassuk le róla a nedvességet egy törlő papírral.
A padlizsánokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, mindkét oldalukat locsoljuk meg olívaolajjal, majd mehet be a sütőbe 30 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon hevítsünk két evőkanál olajat, dobjuk rá a fokhagymát. Pirítsuk fél percig, majd forgassuk hozzá a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk összeesni a leveleket. Kb. fél percig keverjük, majd szedhetjük is ki egy tálkába.
A serpenyőt töröljük szárazra, és adjunk hozzá három evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a hagymát, finoman sózzuk, pirítsuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük további fél percig, majd jöhet rá a kockázott paradicsom. Ízesítsük cukorral, fahéjjal, sóval és borssal. Kb. tíz percig főzzük míg sűrű ragu nem lesz.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy hőálló tálban vagy egy magasfalú tepsiben kezdjük el összeállítani a tornyokat. A legalsó szint egy padlizsán karika. Erre szedjünk egy kanálnyi paradicsom ragut, majd egy réteg spenót. Erre újabb padlizsán karika kerül, majd ismét paradicsom, spenót és végül padlizsán. A tetejükre szórjunk sajtot. Ezt a sort folytassuk minden, toronynál, míg van alapanyagunk. Toljuk be a sütőbe, 25-30 percig. Ha kész, hagyjuk hűlni. Én korianderes rizzsel fogyasztottam, de egy jó sültburgonya ugyebár sosem rossz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése