Karfiolos Csoda


 

Ha ma is egy jó főzelékben gondolkoztok, akkor egy hullámhosszon vagyunk! :D

Egy kicsit sem szokványos cuccra vágytam, ezért keresgéltem és egy karfiolos répafőzeléket bukkantam! Harmat könnyedséggel lehet elkészíteni, nyugi, főleg ha épp nincs erőnk a konyhában robotolni...

Szóval csak összedobom és meg is van a kaja vagy két napra.;) Lehet valami fasza zöldségfasírtot hozzá applikálni, de én most így magában vágytam erre a cuccra.


Hozzávalók: 

Karfiol, közepes fej, rózsákra bontva | és annak is a fele

Répa, kisebb darabok | 2

Bébispenót | 1 marék

Tejszín | 200 ml

Kukorica keményítő | 2 tk

Vaj | 1 ek

Curry | 1 tk

Vöröshagyma | Fél fej


Egy lábosban közepes lángon melegítem a vajat és az olajat. Mehet rá a hagyma, kissé sózzuk, majd öt-hat percig pirítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk curryt, majd a gyömbért is, közben folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a répát, sózzuk és újabb pár perc pirítás. Felöntjük vízzel, lefedjük és a forrástól számítva hat-hét percig főzzük. Közben többször átkeverhetjük. Ha ez megvolt, a karfiolt is beleforgatjuk, majd további öt-hat perc főzés.

Ha kissé megpuhult minden, egy tálkában a keményítőt keverjük csomómentesre a tejszínnel, majd sűrítjük be vele a főzeléket. Amint besűrűsödött, húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál pakoljuk meg spenóttal.


Megjegyzések