Ha ma is egy jó főzelékben gondolkoztok, akkor egy hullámhosszon vagyunk! :D
Egy kicsit sem szokványos cuccra vágytam, ezért keresgéltem és egy karfiolos répafőzeléket bukkantam! Harmat könnyedséggel lehet elkészíteni, nyugi, főleg ha épp nincs erőnk a konyhában robotolni...
Szóval csak összedobom és meg is van a kaja vagy két napra.;) Lehet valami fasza zöldségfasírtot hozzá applikálni, de én most így magában vágytam erre a cuccra.
Hozzávalók:
Karfiol, közepes fej, rózsákra bontva | és annak is a fele
Répa, kisebb darabok | 2
Bébispenót | 1 marék
Tejszín | 200 ml
Kukorica keményítő | 2 tk
Vaj | 1 ek
Curry | 1 tk
Vöröshagyma | Fél fej
Egy lábosban közepes lángon melegítem a vajat és az olajat. Mehet rá a hagyma, kissé sózzuk, majd öt-hat percig pirítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk curryt, majd a gyömbért is, közben folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a répát, sózzuk és újabb pár perc pirítás. Felöntjük vízzel, lefedjük és a forrástól számítva hat-hét percig főzzük. Közben többször átkeverhetjük. Ha ez megvolt, a karfiolt is beleforgatjuk, majd további öt-hat perc főzés.
Ha kissé megpuhult minden, egy tálkában a keményítőt keverjük csomómentesre a tejszínnel, majd sűrítjük be vele a főzeléket. Amint besűrűsödött, húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál pakoljuk meg spenóttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése