Továbbra is maradjunk a könnyed hűsítő vonalon, ami az étkezést illeti! A tésztasaláta, az az étel amit a végtelenségig lehet variálni, és persze hidegen az igazi. Én ma egy zöldfűszeres, mediterrán salit hoztam, csinos kagyló tésztával, olívával és mozzarellával.
Hozzàvalók 2 adaghoz:
Kagylótészta | 1,5 bögre
Petrezselyem | 30g
Bazsalikom | 30g
Spenót | 30g
Színes koktélparadicsomok | 5-6 db
Mozzarella |
Fekete olívabogyó | 4-5
Vörösborecet | 1 ek
Extra szűz olívaolaj | 2 ek
Só és bors
Az elkészítés roppant egyszerű, a tésztát lobogó, sós vízben készre főzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl. Majd el is kezdhetünk az öntettel foglalkozni. Egy kisebb késes aprítóba helyezzük a zöldfűszereket, a spenótot, a vörösborecetet és az olívaolajat. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzádobjuk a fokhagymát. Meglöttyintjük egy kevés vízzel és mehet is az aprítás. Közben a paradicsomokat felezzük, az olívákat magozzuk és aprítjuk. Hozzáadjuk a tésztához. Mehet még hozzá egy kevés friss petrezselyem és a szép zöld öntet.
Összekeverjük, majd tálaljuk úgy, hogy rátépkedjük a mozzarellát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése