Az idei nyár sem múlhat el grillezett kukorica recept nélkül! :P A szokásos egyszerűség... plusz egy isteni mexikói fűszervaj, korianderes-limeos joghurt, na meg egy jó adag chili. ;))
Hozzávalók:
Minőségi mexikói fűszerkeverék | 2 ek
Házi vaj, olvasztva | 3 ek
Tengeri só | 2 csipet
Friss koriander | 1 csokor
Bio joghurt | 200ml
Lime, leve, reszelt héja | 1
Chili, vékonyan szeletelve | 2
Egy nagyobb lábosban vizet forralunk.
Megtisztítjuk a kukoricákat, majd belehelyezzük a vízbe és lefedve főzzük 15-20 percig. Ha kész, levesszük a tűzről és hagyjuk a vízben pihenni. Közben elkészítjük a korianderes-limeos joghurtot.
Ehhez egy mozsárban, olívaolajjal és nagyszemű tengeri sóval alaposan pépesre zúzzuk a koriandert (ezt lehet akár két részletben is). Hozzáadjuk a joghurtot és a limeot (héját és a levét), majd összekeverjük és az egészet átszedjük egy kinyomó flakonba. A kukorica grillezéséhez, vajat olvasztunk és összekeverjük 2 tk mexikói fűszerrel (ezzel fogjuk kenegetni). A kukoricákat faszén grillen a legkirályabb elkészíteni, de egy rácsos serpenyőben is durván jó eredményeket érhettek el. Tehát a kukoricákat lecsöpögtetjük, megkenjük a fűszervajjal és elkezdjük sütni. Én csak 2 oldalát szoktam, hogy maradjon pár olyan hely, ahol nincs annyira megpirulva. Közben persze többször is kenhetjük a vajjal. Ha megvagyunk, jöhet a tálalás!
Meglocsoljuk a joghurttal és vékony chili szeletekkel borítjuk be. De opcionális lehet egy paradicsomos lila hagymás salsa is.
Egi
Megjegyzések
Megjegyzés küldése