Elkaptam ezt a saláta vonalat nagyon... :D Szembejött velem egy nagyon extra krumplisali recept, amit nehéz lett volna kihagyni. Pláne, hogy alapból imádom ezt a kaját, és ehhez még hozzájön az olíva és egy adag ecetes lilahagyma! (Ez nálam külön díjat érdemelne.)
Na de lássuk miből élünk!
Hozzávalók:
Burgonya, apró szemű, felezve | 4-5
Olívabogyó, aprítva | 6-7 db
Mandula szeletek, aprítva | 1-2 tk
Só és bors | 1-2 csipet
Friss petrezselyem | 1 csokor
Majonéz | 1,5 ek
Natúr joghurt | 1 ek
Magos mustár | 1tk
Ecetes lilahagyma:
Forró víz | 1 dl
Almaecet | 1 ek
Cukor | 1 tk
Lilahagyma, vékonyra szeletelve | 1 fej
A krumplit felezzük, sós, lobogó vízben puhára főzzük. Hagyjuk pihenni.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, az ecetet, adjuk hozzá a lilahagymát, forróvizet. keverjük alaposan össze, majd hagyjuk pihenni 20 percet. Sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a burgonya. Két-három órára tegyük hűtőbe. Szűrjük le, csepegtessük le.
Az olívát és a mandulát finomra aprítjuk.
Egy tálban a majonézt keverjük össze a joghurttal, majd forgassuk hozzá az ecetes-hagymás krumplit, majd az olívabogyót és a mandulát is.
Tálaláskor mehet rá a friss petrezselyem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése