Ultimate Burgonyasali, Olívabogyóval és Mandulával

 



Elkaptam ezt a saláta vonalat nagyon... :D Szembejött velem egy nagyon extra krumplisali recept, amit nehéz lett volna kihagyni. Pláne, hogy alapból imádom ezt a kaját, és ehhez még hozzájön az olíva és egy adag ecetes lilahagyma! (Ez nálam külön díjat érdemelne.)

Na de lássuk miből élünk!


Hozzávalók:


Burgonya, apró szemű, felezve | 4-5 

Olívabogyó, aprítva | 6-7 db

Mandula szeletek, aprítva | 1-2 tk

Só és bors | 1-2 csipet

Friss petrezselyem | 1 csokor

Majonéz | 1,5 ek

Natúr joghurt | 1 ek

Magos mustár | 1tk


Ecetes lilahagyma:

Forró víz | 1 dl

Almaecet | 1 ek

Cukor | 1 tk

Lilahagyma, vékonyra szeletelve | 1 fej



A krumplit felezzük, sós, lobogó vízben puhára főzzük. Hagyjuk pihenni.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, az ecetet, adjuk hozzá a lilahagymát, forróvizet. keverjük alaposan össze, majd hagyjuk pihenni 20 percet. Sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a burgonya. Két-három órára tegyük hűtőbe. Szűrjük le, csepegtessük le.

Az olívát és a mandulát finomra aprítjuk.

Egy tálban a majonézt keverjük össze a joghurttal, majd forgassuk hozzá az ecetes-hagymás krumplit, majd az olívabogyót és a mandulát is. 

Tálaláskor mehet rá a friss petrezselyem.


Megjegyzések