Brokkolifasírt, Mentás-Limeos Zöldborsópüré

 


Egy isteni, frissítő, mégis tápláló cuccot akartam csinálni, ami extrán zöld! :Dd Igen, valamiért vonzódom a zöld ételekhez... szóval, adta magát, hogy brokkolifasírt lesz. Majd találtam egy elég király mentás-limeos zöldborsópürét! Ennek a két ételnek az fúziója elhozta a kívánt élvezeteket. ;)



Hozzávalók: 


Fasírt:


Brokkoli | 500g

Zsemlemorzsa | 2 ek

Liszt | 3 ek

Petrezselyem | 1 csokor 

Só és bors | 2-3 csipet

Őrölt szerecsendió | 1 késhegynyi 

Tojás | 1


Püré :

Fagyasztott zöldborsó | 350g

Habtejszín | 150ml

Fokhagyma, reszelve | 2 gerezd

Vöröshagyma | 0.5

Vaj | 100g

Olívaolaj

Menta | 8-9 levél

Lime, leve, héja | 0,5


A brokkolit blansírozzuk, majd egy késes aprítóba pakoljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a zsemlemorzsát, a lisztet és a tojást. Összedolgozzuk (nem kell nagyon pépesre, maradhat kissé darabosabb), majd eltesszük pihenni a hűtőbe 30 percre. Közben elkészítjük a borsópürét. 


Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd jöhet hozzá a vaj. Hozzáadjuk a vöröshagymát, majd 3-4 percig pirítjuk. Jöhet a fokhagyma, és további 3-4 perc pirítás. Mehet bele a borsó, amivel határozottan összeforgatjuk. Fűszerezzük és kb. 15 percig lefedve főzzük. Ha a borsó megpuhult, jöhet a tejszín. Felforraljuk és félretesszük pihenni. Közben egy közepes, tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, majd a kezünk segítségével kisebb fasírtgolyókat formázunk a brokkolis masszából és a serpenyőbe helyezzük. Ismételjük amíg van alapanyagunk. 5 percig sütjük mind a két oldalon közepes lángon. Ha kész, a borsó ragut egy hosszabb mérőedénybe töltjük, majd hozzáadjuk a limeot és a chilit. Egy botmixer segítségével pürésítjük. Együtt tálaljuk a fasírtokkal, mentalevelekkel díszítve. 


Megjegyzések