Egyszerűen chili mániás vagyok, imádom mikor az a lágy melegség elterül és körbeveszi az ízlelőbimbókat... És persze a legjobb érzés mikor a saját magam által ültetett és gondozott paprika bokrokról szakíthatok le párat az aktuális kajához. Elég sok mindenhez szoktam használni, de kiemelkedően jól működik együtt például: tojással. Ezért ma egy bitang jó (!) reggeli ötlettel érkeztem, ahol nagy szerepet kap az avokádó. A kaja rettentő egyszerű, mindössze 4 hozzávalóból áll, és csak be kell dobni a sütőbe pár percre. Ehhez a legjobb egy vasedény vagy egy zománcozott edény.
Hozzávalók:
Érett avokádó | 1
Házi tojás | 4
Házi chili, vékonyra szeletelve | 1
Olívaolaj | 1-2 ek
Friss koriander
Só és frissen őrölt bors
Előmelegítjük a sütőt 180C hőfokra.
Nincs más dolgunk mint a tojásokat szépen beleütögetni az edénybe, majd az avokádót kiszabadítani a héjából és vékonyabb szeletekre vágni. A szeleteket egymásra halmozzuk virágformában, (a kép segít), majd jöhet a só és a bors. A végén rápakoljuk a chili szeleteket és mehet be a sütőbe x percre (ezzel az idővel a sárgája még folyós marad). Ha kész, hagyjuk pihenni 5 percet, majd tépkedjük rá a koriandert. Igény szerint fetával turbózható.
Egii!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése