Mondhatnám, hogy egy reggeli különlegesség, de én simán tolnám ebédre is... Ez egy naan, amit mango chutney borít, amin krémes joghurt terül el... Lágy 6 perces tojással... A végén pedig feltüzel az isteni limeban pácolt chili! ;)) Na, hát ezt hoztam a mai napra nektek. :P
Hozzávalók:
Naan:
Liszt | 3 ek
Bio joghurt | 3 ek
Olívaolaj | 1 ek
Só | 1 csipet
Mango chutney | 2 ek
Bio joghurt | 2 ek
Házi tojás | 2
Színes chilipaprika | 2-3
Lime | 1
Friss koriander
Só és frissen őrölt bors | 1-1 csipet
A tűzhelyre helyezünk egy közepes lábost, amiben vizet forralunk.
A naanhoz tartozó hozzávalókat egy közepes tálban összekeverjük, majd határozottan összedolgozzuk. A tálból egy kilisztezett felületre helyezzük. Közben nagy lángon odateszünk forrósodni egy nagyobb serpenyőt. A tojásokat, a forrásban lévő vízbe helyezzük és 6 percig főzzük. Ha kész, kivesszük és hideg víz alá tesszük.
A tésztát 5-6 perc alatt átgyúrjuk, majd kb palacsinta méretűre nyújtjuk (ez lehet inkább hosszúkásabb). A serpenyő felületét kilisztezzük, majd rádobjuk a tésztát. Sütés közben fedjük le egy másik serpenyővel. Ha mind a két fele ropogósra és aranybarnára sült készen is van. Hagyjuk pihenni 5 percet, majd mehet az összeállítás. A naan felületét átkenjük vékonyan mango chutneyval, majd megbombázzuk joghurttal. A megtisztított tojásokat szépen sorban elhelyezzük a tészta területén és belevágunk. Ha a tojás perfektre sikerült a sárgája még folyós és szét fog terülni a tányéron. ;) Jöhet egy kevés bors és só, majd a vékony chili szeletek. A végén pedig az ire a pont: 5-6 levél friss koriander.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése