Hajdinapalacsinta, roston rebarbara és szilva

 


Egy kicsit ismét a reform élelmiszerek vizére eveztem. Régebben imádtam ezekkel kísérletezni, és ismét a kezem közé akadt egy kihagyhatatlan recept. Hajdina palacsinta roston rebarbarával és japán szilvával! Nagyon erős kombináció, pláne az isteni méz és a görög joghurt lágyságával megspékelve. 

Szóval irány a biobolt és szerezzünk be egy hajdina lisztet. Adjunk a családnak vagy csak magunknak egy kevés reformot! ;)


Hozzávalók:

Japán szilva | 3

Rebarbara | 1 szál

Hajdina liszt | 200g

Tej | 300 ml

Szóda | 1dl

Rozmaring ág | 1

Narancs(leve, reszelt héja) | 1

Tojás | 2 db

Só | 1 csipet

Nádcukor | 2 tk


Előmelegítjük a sütőt 180C hőfokra.

A tésztával ugyanaz a dolgunk, mint a jól ismert hagyományos palacsintatésztával.

Először a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd mehet hozzá a száraz. Alaposan átkeverjük, hogy a kívánt selymesen sűrű állagot kapjuk.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a szilvákat felezzük, magozzuk, a rebarbarát 6-7 cm-és darabokra szeleteljük. Egy közepes kerámia sütőedénybe pakoljuk, hozzáadjuk a mézet és a narancsot, (héjat reszelve+a levét is) majd fektessük rá a rozmaringot. Bedobjuk a sütőbe 20-25 percre roston. A palacsintákat a szokott módon kisütjük, majd letakarjuk 5-10 percre. Ha kész, egy kissé mélyebb tányérban tálaljuk, először a joghurttal kenjük ki, majd rálapátoljuk a szaftos gyümölcsök egy részét, megcsorgatjuk mézzel. Igény szerint fel lehet dobni pirított törökmogyoróval vagy mandulával.

Megjegyzések