A tésztaételek non plus ultrája, hiszen az ízek szuperül kiegészítik egymást!
A gomba diós beütése találkozik az istenien savas paradicsommal, amit fűszeres, mogyorós morzsával és kecskesajttal fejezünk be és végezzük magunkat teljesen ki... :D
Természetesen ez a tésztaétel is nagyon hamar elkészül, nem kell a konyhában sürögni órákat. Az étel mellé egy száraz fehér fröccs ideális.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
Gombakeverék(Shitake, Ördigszekér, Barna Csiperke | 500g
Szilva paradicsom konzerv | 400g
Kakukkfű | 1 tk
Penne | 1 bögre
Vörösborecet | 1 tk
Törökmogyoró, blansírozva | 2 marék
Kenyérmorzsa | 4 ek
Érlelt parmezán jellegű kecskesajt
Fokhagyma, reszelve | 1 gerezd
Só és frissen őrölt bors
A gombákat szárazon lepirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a fokhagymát. Fűszerezzük borssal és kakukkfűvel.
A szilva paradicsomokat megreccsentjük és mehet is hozzá. Lefedve főzzük 15-20 percig. Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a morzsát.
Én panko morzsát használtam hozzá, amihez hozzáadtam az oregánót és a tört, blansírozott mogyorót. Így együtt lepirítotjuk 1 ek. olívaolajon.
Ha kész, a tésztát a szószra borítjuk, 1-2 ek. főzővízzel és összeforgatjuk. A végén reszelünk rá a kecskesajtból, amivel szintén összeforgatjuk. Mehet is a tálalás. A tésztát egy tányérra szedjük, megszórjuk a morzsával és reszelünk rá még az isteni sajtból.
Egi
Megjegyzések
Megjegyzés küldése