Mogyorós-Gombás Penne



A tésztaételek non plus ultrája, hiszen  az ízek szuperül kiegészítik egymást!

A gomba diós beütése találkozik az istenien savas paradicsommal, amit fűszeres, mogyorós morzsával és kecskesajttal fejezünk be és végezzük magunkat teljesen ki... :D

Természetesen ez a tésztaétel is nagyon hamar elkészül, nem kell a konyhában sürögni órákat. Az étel mellé egy száraz fehér fröccs ideális.



Hozzávalók 2-3 adaghoz:


Gombakeverék(Shitake, Ördigszekér, Barna Csiperke | 500g

Szilva paradicsom konzerv | 400g

Kakukkfű | 1 tk

Penne | 1 bögre

Vörösborecet | 1 tk

Törökmogyoró, blansírozva | 2 marék 

Kenyérmorzsa | 4 ek

Érlelt parmezán jellegű kecskesajt

Fokhagyma, reszelve | 1 gerezd

Só és frissen őrölt bors 


A gombákat szárazon lepirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a fokhagymát. Fűszerezzük borssal és kakukkfűvel.

A szilva paradicsomokat megreccsentjük és mehet is hozzá. Lefedve főzzük 15-20 percig. Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a morzsát.  

Én panko morzsát használtam hozzá, amihez hozzáadtam az oregánót és a tört, blansírozott mogyorót. Így együtt lepirítotjuk 1 ek. olívaolajon. 

Ha kész, a tésztát a szószra borítjuk, 1-2 ek. főzővízzel és összeforgatjuk. A végén reszelünk rá a kecskesajtból, amivel szintén összeforgatjuk. Mehet is a tálalás. A tésztát egy tányérra szedjük, megszórjuk a morzsával és reszelünk rá még az isteni sajtból. 


Egi

Megjegyzések