Bruschetta


 

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a nyarat főként az isteni gyümölcsök és a durván ízes zöldségek miatt szoktam a legjobban szeretni. El sem tudom mondani mennyire felemelő végre beleharapni egy jó paradicsomba. :D És mivel itt a szezon, érdemes kihasználni és jó sok paradicsomos ételt összedobni. Én legalábbis így fogok eljárni és amennyire tudom kimaxolom a dolgot. Irány a piac, ahol beszerezzük a legszebb darabokat, ugyanis a kövi receptnek a legfőbb ismertető jegye, hogy csakis kizárólag minőségi alapanyagokból szabad elkészíteni. :P Egy klasszikus olaszos pirítóst, a bruschettát hoztam ma az online térbe. Nagyon egyszerű, és hát mondanom sem kell, annyira finom, hogy belehalok. Tipp: szerezzetek be mindenképpen balzsamecet krémet hozzá, mert emeli az élményt, nem kicsit.


Hozzávalók:


Paradicsom, aprítva | 3-4 

Friss bazsalikom, aprítva | 2-3 levél

Extra szűz olívaolaj | 2 ek

Fokhagyma | 2 gerezd

Lila hagyma, extra finomra aprítva | fél fej

Kovászos kenyér, szeletelve | 300g

Balzsamecet krém 

Só és frissen őrölt bors | 1-1 csipet

Oregánó | 1 csipet


A paradicsomokat megtisztítjuk és kis kockákra aprítjuk. A lilahagymát aprítjuk, majd mehet a paradicsomhoz. Ugyanezt tesszük a bazsalikommal. Fűszerezzük, hozzáadjuk az oregánót, só, bors, 2 tk. balzsamecet krém és 1 ek. olívaolajat. 

Ha kész, alaposan összeforgatjuk. 

Közben a kenyér szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és lepirítjuk 200C hőfokon. 

Bedörzsöljük fokhagymával, majd rápakoljuk a paradicsomos keveréket. A végén esztétikus balzsamecet csíkokat húzunk és mehet is a tálalás.


Megjegyzések