Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a nyarat főként az isteni gyümölcsök és a durván ízes zöldségek miatt szoktam a legjobban szeretni. El sem tudom mondani mennyire felemelő végre beleharapni egy jó paradicsomba. :D És mivel itt a szezon, érdemes kihasználni és jó sok paradicsomos ételt összedobni. Én legalábbis így fogok eljárni és amennyire tudom kimaxolom a dolgot. Irány a piac, ahol beszerezzük a legszebb darabokat, ugyanis a kövi receptnek a legfőbb ismertető jegye, hogy csakis kizárólag minőségi alapanyagokból szabad elkészíteni. :P Egy klasszikus olaszos pirítóst, a bruschettát hoztam ma az online térbe. Nagyon egyszerű, és hát mondanom sem kell, annyira finom, hogy belehalok. Tipp: szerezzetek be mindenképpen balzsamecet krémet hozzá, mert emeli az élményt, nem kicsit.
Hozzávalók:
Paradicsom, aprítva | 3-4
Friss bazsalikom, aprítva | 2-3 levél
Extra szűz olívaolaj | 2 ek
Fokhagyma | 2 gerezd
Lila hagyma, extra finomra aprítva | fél fej
Kovászos kenyér, szeletelve | 300g
Balzsamecet krém
Só és frissen őrölt bors | 1-1 csipet
Oregánó | 1 csipet
A paradicsomokat megtisztítjuk és kis kockákra aprítjuk. A lilahagymát aprítjuk, majd mehet a paradicsomhoz. Ugyanezt tesszük a bazsalikommal. Fűszerezzük, hozzáadjuk az oregánót, só, bors, 2 tk. balzsamecet krém és 1 ek. olívaolajat.
Ha kész, alaposan összeforgatjuk.
Közben a kenyér szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és lepirítjuk 200C hőfokon.
Bedörzsöljük fokhagymával, majd rápakoljuk a paradicsomos keveréket. A végén esztétikus balzsamecet csíkokat húzunk és mehet is a tálalás.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése